Ε. Βόζενμπεργκ: Δεν είναι καλή είδηση η ολοκλήρωση του Euroworking Group για την Ελλάδα χωρίς απόφαση

«Δεν είναι καλή είδηση, ας είμαστε αισιόδοξοι, αλλά όλα έχουν καθυστερήσει», σημείωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφορικά με την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Euroworking Group για την Ελλάδα, χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του περίπου 1 δισ. ευρώ.

«Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση, είχε πει ότι μπορεί να προβεί και σε μεμονωμένες ενέργειες. Αυτό δεν βοηθάει. Μας ενδιαφέρει να ψηφιστεί η διάταξη, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα μπορέσουν να συμφωνήσουν. Αυτό συμφέρει και την οικονομία της χώρας μας. Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, είναι πολλοί άνθρωποι που αγωνιούν, το θέμα επιβαρύνει την πορεία εξέλιξης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

Ερωτηθείσα εάν αυτή η εξέλιξη επηρεάζει και το αποθεματικό της χώρας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Εκ των πραγμάτων το επηρεάζει και με την έννοια ότι αποτρέπεται η εκταμίευση των οφειλομένων από τα κέρδη των ομολόγων και γενικά δίνει κακό μήνυμα στις αγορές».

No Comments Yet

Comments are closed