Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και μαστογραφία στο Θεαγένειο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού με κλινική εξέταση και μαστογραφία θα πραγματοποιηθεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείου Θεαγένειο.

Οι ηλικίες των γυναικών που μπορούν να επισκέπτονται το νοσοκομείο για την εν λόγω εξέταση ορίζονται από 35 έως 70 ετών. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται αύριο, 12 και 19 Οκτωβρίου, στο Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού, σε συνεργασία με το Ακτινολογικό Τμήμα του Θεαγενείου. Οι εξετάσεις είναι δωρεάν ενώ οι ώρες που οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκέπτονται το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου είναι από τις 15.00 έως τις 19.00.

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και την πρόληψη, σημειώνεται ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στον γυναικείο πληθυσμό.

Μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσουν από αυτόν στη διάρκεια της ζωής τους και μία στις τέσσερις από αυτές θα πεθάνουν από αυτόν.

«Με τη δράση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη» επισημαίνει η διοικήτρια του Θεαγενείου Μαρία Βλάχου υπενθυμίζοντας ότι ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed