Δωρεά-μαμούθ από τον ιδρυτή του Twitter

Τη διάθεση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19 ανακοίνωσε, χθες, με ανάρτησή του στο Twitter, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσι.

Τα χρήματα της δωρεάς θα προέλθουν από την προσωπική περιουσία του, με την ελπίδα ότι θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οπως ο ίδιος δήλωσε, το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 28% του προσωπικού του πλούτου.

Η δωρεά του Ντόρσι είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο 43χρονος Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, εξήγησε ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η δωρεά του πρόκειται να γίνει μέσω των μετοχών της Square, και όχι μέσω αυτών του Twitter, επειδή, όπως ο ίδιος δήλωσε, «διαθέτω πολύ περισσότερες από αυτές». Οταν, πλέον, η επιδημία COVID-19 γίνει μία «κακή ανάμνηση του παρελθόντος», τα κεφάλαια της δωρεάς που θα έχουν απομείνει θα χορηγηθούν για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης των κοριτσιών και για την έρευνα. Οπως εξηγεί ο Ντόρσι, σε έξι διαδοχικές του αναρτήσεις στο Twitter, επιθυμία του είναι η δωρεά χρημάτων σε σκοπούς που θα καρποφορήσουν, ενώ ο ίδιος παραμένει στη ζωή.

 

 

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

No Comments Yet

Comments are closed