Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Παρέμβαση Μπαράκ Ομπάμα – Συνελήφθη σε διαδήλωση η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης

O πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε νέα παρέμβαση σχετικά με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και την οργή που ξεχειλίζει στη χώρα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικάσει τη δολοφονία λέγοντας πως «δεν θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό στην Αμερική του 2020» να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ζήτησε να υπάρξει πολιτική λύση.

«Ας μην δικαιολογούμε τη βία ή να την ασκούμε. Εάν θέλουμε το ποινικό μας σύστημα και η αμερικάνικη κοινωνία να λειτουργούν με βάση ενός καλύτερου ηθικού κώδικα, τότε θα πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι κοινωνοί αυτού του κώδικα», έγραψε ο Ομπάμα σε έκθεσή του στο Medium, όπως αναφέρει το CNNi.

Εντωμεταξύ, η κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου κατά τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η 25χρονη Κιάρα ντε Μπλάζιο συνελήφθη για παράνομη συνάθροιση και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφέθηκε ελεύθερη στη συνέχεια.

Μετά τη σύλληψή της, ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι νιώθει θαυμασμό και περηφάνια για την κόρη του: «Αγαπώ βαθιά την κόρη μου. Την εκτιμώ, είναι τόσο καλός άνθρωπος. Θέλει να κάνει μόνο καλό στον κόσμο. Θέλει να δει έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο», ανέφερε και συνέχισε: «Είμαι περήφανος για εκείνη που νοιάζεται τόσο πολύ που ήταν πρόθυμη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι γι’αυτό».

No Comments Yet

Comments are closed