Δοκιμάζοντας το FlexPai, το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε από κοντά το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, κάτι που έγινε την Τρίτη (8/1) στη CES 2019 και στον – αρκετά μεγάλο – εκθεσιακό χώρο της Royole. Εικόνες του είχαν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό.

Το Flexpai ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες δημιουργώντας αίσθηση αφού η Royole είναι μια σχετική άγνωστη εταιρεία στο χώρο που όμως ειδικεύεται σε αρκετά λεπτές και εύκαμπτες οθόνες. Ήδη το Flexpai κυκλοφορεί στην Κίνα με τιμή περίπου $1300 αν και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο φαίνεται ότι θα αργήσει αρκετά.

Σταρ της συσκευής δεν είναι άλλος από την εντυπωσιακότατη οθόνη του, τεχνολογίας AMOLED, η οποία στο πλήρες άνοιγμά της έχει διαστάσεις 7.8 ιντσών. Είναι πλαστική και γι’αυτό το λόγο η Royole αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει σε περίπτωση πτώσης ενώ μπορεί να αναδιπλωθεί 200.000 φορές χωρίς να προκληθεί πρόβλημα. Η ανάλυση της οθόνης είναι Full HD+ σε πλήρες άνοιγμα ενώ διπλωμένο έχει ανάλυση 390 x 1440.

Να θυμίσουμε ότι τoν τίτλο της δημιουργού του «πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου στον κόσμο» πήρε η Royole Corporation, εταιρεία από την Καλιφόρνια, με εξειδίκευση στην κατασκευή εύκαμπτων οθονών, και αποκάλυψε αυτό το smartphone σε εκδήλωση στην Κίνα πριν από περίπου δυο μήνες.

 

No Comments Yet

Comments are closed