Δείτε τις πιο χρωματιστές γειτονιές του κόσμου για να έχετε μία ημέρα γεμάτη χαμόγελο

Μπορεί οι περισσότερες πόλεις στον κόσμο να είναι γκρίζες και μουντές ωστόσο σε ορισμένα μέρη το χρώμα κυριαρχεί. Με φανταχτερά σοκάκια και δρόμοι, σπίτια σε όλο το φάσμα του ουράνιου τόξου, αυτές είναι οι επτά πιο «πολύχρωμες» γειτονιές του κόσμου.

1. Μπουράνο, Βενετία

βθρανο.jpg

Πρόκειται για ένα νησάκι, περίπου 40 λεπτά από την κεντρική Βενετία. Τα χρώματα είναι πολύ προσεκτικά κανονισμένα, σε βαθμό που αν κάποιος ιδιοκτήτης θέλει να βάψει το σπίτι του θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα προεπιλεγμένα χρώματα που θα του πει η κυβέρνηση.

2. Κολμάρ, Γαλλία

colmar_gallia.jpg

Ολόκληρη η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας μοιάζει να είναι βγαλμένη από ένα πολύχρωμο παραμύθι. Ειδικά, η Παλιά Πόλη όμως είναι γεμάτη μεσαιωνικά κτίρια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις.

3. Σαιντ Τζον, Καναδάς

canada.jpg

Σύμφωνα με τον θρύλο τα σπιτάκια του Σαιντ Τζον βάφτηκαν με αυτά τα έντονα χρώματα ώστε να βλέπουν οι ψαράδες την ακτή όταν έχει ομίχλη.

4. Μααφούσι, Μαλδίβες

maldives.png

Ή αλλιώς ο παράδεισος του Instagram. Τα «καραμελένια» χρώματα αυτού του μικρού νησιού έχουν τραβήξει τα βλέμματα της κοινότητας κι έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο Instagram.

5. Μπο Κάαπ, Κέιπ Τάουν

bokap.jpg

Η γειτονιά αυτή αποτελεί εδώ και χρόνια λίκνο διαφορετικών κουλτούρων και πολιτισμών.

6. Γκάμτσεον, Μπουσάν, Νότιος Κορέα

busan.jpg

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως το Μάτσου Πίτσου του Μπουσάν και ως η Σαντορίνη της Κορέας λόγω των φωτεινών, πολύχρωμων σπιτιών της.

7. Λας Παλμίτας, Πατσούκα, Μεξικό

laspalmitas.png

Την περίοδο 2014-2015 η φτωχογειτονιά της Λας Παλμίτας «μεταμορφώθηκε» σε μια τεράστια πολύχρωμη τοιχογραφία από διάφορους καλλιτέχνες, με στόχο να «προωθήσει το αίσθημα της κοινότητας και να αλλάξει την αρνητική εικόνα της γειτονιάς», όπως αναφέρει ο Guardian.

No Comments Yet

Comments are closed