Δείτε τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που διακρίθηκαν για τα πιάτα τους στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Μια νέα ενότητα εγκαινιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη 19η διοργάνωσή του.

Πρόκειται για το Food vs Food, το οποίο περιλαμβάνει συναρπαστικά ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο που μας βοηθούν να περιπλανηθούμε στον κόσμο του φαγητού!

Με αφορμή τη νέα αυτή ενότητα, 20 εστιατόρια της πόλης, δημιούργησαν και πρότειναν ένα πιάτο αφιερωμένο στο φεστιβάλ.

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής απέσπασαν τα εστιατόρια «Ζύθος Ντορέ» και «Φανός της πόλης». Το βραβείο κοινού για το καλύτερο πιάτο κέρδισε το εστιατόριο «Extravaganza».

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:
• Δημήτρης Κοπαράνης (Executive Chef: Estella Thessaloniki & Estrella Athens, Food Editor: Glow)
• Γεωργία Δώδου (PR/Communications Manager Greece Sani Resort – Ikos Resorts)
• Νίκος Στεφανίδης (Παραγωγός: Μύλος, Principal Club Theater, Ράδιο 88μισό / Εστιατόριο Πανελλήνιον)

Τα εστιατόρια που κλήθηκαν να ψηφίσουν σινεφίλ και μη αλλά και η επιτροπή είναι τα εξής:

«Ακαδημία» (Αγίου Μηνά 3)
«Αψέντι» (Παλαιών Πατρών Γερμανού 19)
«By the cook» (Σκρα 2)
«Γιουκάλι» (Εθνικής Αμύνης 6)
«Extravaganza» (Επισκόπου Αμβροσίου 8)
«Ζύθος» (Κατούνη 5)
«Ζύθος Ντορέ» (Πλ.Τσιρογιάννη 7)
«Η κουζίνα της Αγλαΐας» (Φραγκίνη 5)
«Η Νέα Φωλιά» (Αριστομένους 4)
«Ίωνος – Στοά Δραγούμη» (Ι. Δραγούμη 3)
«Μαστίχα» (Λυκούργου 2)
«Μυστίλλη» (Φράγκων 2-4)
«Νεγροπόντε» (Αιγύπτου 24)
«Ο κήπος του Θερμαϊκού» (Νικηφόρου Φωκά 2)
«Παπαρούνα» (Παγγαίου 4 και Δόξης)
«Plaisir Brasserie» (Αριστοτέλους 9)
«Σέμπρικο» (Φράγκων 2)
«Τσέρκι» (Κατούνη 19)
«Φανός της Πόλης» (Αγίου Μηνά 8)
«Χοζεβά Καφέ-Μεζέ» (Σπανδώνη 5)

No Comments Yet

Comments are closed