Το δύσκολο τρίγωνο Τσίπρα-Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός. Και ότι ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού Γιάννης Αλαφούζος παραμένει δηλωμένος αντισυριζέος. Αλλά και ότι ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος φλερτάρει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την ιδέα κάποια στιγμή να μπει και στο ποδόσφαιρο.  Όλα αυτά διαμορφώνουν το τελευταίο διάστημα ένα εκρηκτικό τρίγωνο. Στον δημόσιο λόγο και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί τέσσερις συνεχείς ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος δέχεται τα πυρά της εφημερίδας «Πράσινη», ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όχι ότι παλιότερα η ίδια εφημερίδα δεν είχε ασκήσει επιθετική πολιτική απέναντι στον μεγαλομέτοχο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά τώρα τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα, πολύ δυνατά και πάντα ολοσέλιδα.
Με πρωτοσέλιδες αναφορές η «Πράσινη» κρεμά στα μανταλάκια (των περιπτέρων) τον εκδότη και αθλητικό παράγοντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Αφορμή αποτελεί η δρομολογημένη, μετ’ εμποδίων, πώληση του πλειοψηφικού  πακέτου των μετοχών από τον Αλαφούζο στον Ταϊλανδό Παϊρόζ Πιέμπονγκσαντ και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.
Χτες τώρα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με αντικείμενο συζήτησης το «Athens Alive», δηλαδή το πρότζεκτ  για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ (βλέπε φωτό επάνω από παλιότερη ενημέρωση του Τσίπρα για το ΟΑΚΑ). Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και τα πρώτα μηνύματα που προκύπτουν είναι πολύ θετικά.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για το μείζον ζήτημα της αύξησης του συντελεστή δόμησης από το 0,4 τουλάχιστον στο 0,6%, κάτι που πιθανότατα θα γίνει με προεδρικό διάταγμα ως τα τέλη του χρόνου. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη νομική θωράκιση του έργου, προκειμένου να μην είναι ευάλωτο σε προσφυγές στο Συμβούλιο ης Επικρατείας.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε το Μάιο να προκηρυχτεί διαγωνισμός για το έργο. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει και επικοινωνιακά το συγκεκριμένο πρότζεκτ, καθώς αν προχωρήσει τόσο επί των ημερών της τότε θεωρεί πως θα βγει κερδισμένη.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Αλαφούζου είτε μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή» είτε μέσω του ΣΚΑΪ ασκεί κριτική σε υψηλούς τόνους προς την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή οι σχέσεις Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου είναι τουλάχιστον ψυχρές….

-Ο Νεολαίος-

No Comments Yet

Comments are closed