Δήμος Λαγκαδά: Υπόθεση για… δύο Γιάννηδες

Σκληρή αναμένεται η μάχη των υποψηφίων στον δήμο Λαγκαδά για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. Το ενδεχόμενο εκλογής δημάρχου από την πρώτη Κυριακή φαντάζει αδύνατο με τους δύο, όπως όλα δείχνουν, βασικούς διεκδικητές του δήμου, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ταχματζίδη και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Αναστασιάδη να αναμετρούν τις δυνάμεις τους στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

Και μπορεί ο γιατρός να εμφάνιζε μια δυναμική στην περιοχή, ωστόσο, η πληθώρα των υποψηφίων δημάρχων… φαίνεται πως του κόβει τη φόρα. Ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τζιτζικώστα στις εκλογές του 2014 έχει βάλει στόχο σε ένα υψηλό ποσοστό το οποίο θα τον βοηθήσει να εκλεγεί εύκολα δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης δείχνει να κερδίζει το χαμένο έδαφος με τις καθημερινές του επαφές σε όλες τις περιοχές του δήμου, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει μια από τις δύο θέσεις στον δεύτερο εκλογικό γύρο.

Η απόφαση του σημερινού δημάρχου, Γιάννη Καραγιάννη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος βάζοντας πλώρη για τη Βουλή άνοιξε τον δρόμο σε στελέχη της παράταξής του να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Από τους τρεις αρχικά διεκδικητές έμειναν τελικά δύο, η Νίκη Ανδρεάδου, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης, αντιδήμαρχος. Και μπορεί μέχρι τελευταίας στιγμής να συζητιόταν έντονα το ενδεχόμενο συνεργασίας του κ. Τζιαμπάζη με την σημερινή αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Σοχού, Χρύσα Σάμου, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Η κα Σάμου είναι η τρίτη υποψήφια που προέρχεται από την παράταξη του κ. Καραγιάννη.

Τόσο η Νίκη Ανδρεάδου, όσο και ο Θ. Τζιαμπάζης επιδιώκουν να αντλήσουν ψήφους από τη δεξαμενή του σημερινού δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος επίσημα δεν έχει εκφράσει τη στήριξή του σε κανέναν από τους τρεις συνεργάτες του. Οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι από τον Λαγκαδά επιδιώκουν σε ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Η Μαρκέλλα Ταυρίδου, από την πλευρά της έχει κερδίσει μια μερίδα των συνδημοτών της με την ενεργό συμμετοχή της στα δημοτικά δρώμενα του δήμου. Για πολλούς η κα Ταυρίδου θεωρείται αουτσάιντερ για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Αουτσάιντερ θεωρείται και η νεοεισερχόμενη υποψήφια δήμαρχος Χρύσα Σάμου, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της μόλις ένα μήνα πριν. Η αντιδήμαρχος από τον Σοχό δεν δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες κατάκτησης της δημαρχιακής καρέκλας, ωστόσο, η συμμετοχή της σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση της δίνει μπόνους για μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση στον μελλοντικό… αυτόνομο δήμο Σοχού.

Τη μάχη των εκλογών θα δώσει μια ακόμη φορά ο Φίλιππος Γεωργουδάκης ο οποίος θα αρκεστεί μάλλον σε μια θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

No Comments Yet

Comments are closed