Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά ο Τζιτζικώστας

Θα αναλάβω την πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με φορείς της πόλης, να διαχωρίσουμε το εκθεσιακό γεγονός της ΔΕΘ με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Τζιτζικώστας προτείνει η παρουσία των πολιτικών προσώπων να προηγείται ή να ακολουθεί την εβδομάδα διεξαγωγής της Εκθέσεως. «Θα προτείνω οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να γίνονται 10 ημέρες πριν ή μετά τη ΔΕΘ», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τόνισε πως πρέπει να γίνει πλήρης διαχωρισμός του εκθεσιακού γεγονότος από τις ομιλίες, γιατί «τα φώτα πέφτουν σε γεγονότα που δεν θα έπρεπε. Η ΔΕΘ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και τις επενδύσεις ειδικά φέτος, που τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Σε σχέση με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που στιγματίστηκε από τα εκτεταμένα επεισόδια, είπε πως τηρουμένων των αναλογιών η συγκέντρωση ήταν μεγάλη. «Ο κόσμος που ήθελε να συμμετάσχει και είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών γνωρίζοντας για την παρουσία των 6.000 αστυνομικών, τρόμαξε. Τέτοια μέτρα ασφαλείας δεν έχω ξαναδεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε τη θέση του για το Σκοπιανό υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να πει τη γνώμη του. «Αν δεν γίνουν εκλογές τοτε θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το προσύμφωνο των Πρεσπών, όπως και στη γειτονική χώρα», σημείωσε.

Ακόμη πρόσθεσε, πως θα πρέπει να πειστούν οι βουλευτές για τη μη κύρωση της Συμφωνίας και πως το προσύμφωνο που υπέγραψαν οι κκ Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ στις Πρέσπες δεν πέρασε από υπουργικό και δεν έχει την έγκριση όλης της κυβέρνησης.

«Η συνθήκη δεν πρέπει να προχωρήσει. Είναι καταστροφική γεωστρατηγικά και θα αποτελέσει εφιάλτη για τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονικό στην ονομασία των προϊόντων τους», τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ακόμη ότι «Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι το 80% των Ελλήνων που είναι κατά της Συμφωνίας, είναι διχαστικοί τότε πρέπει να το πάρει αλλιώς. Άλλος είναι ο διχαστικός», τόνισε, προσθέτοντας πως είναι υπέρ της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση.

Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για να ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ερώτηση για το κομματικό χρίσμα σημείωσε: «Όποιος θέλει ας στηρίζει την προσπάθειά μας. Κινούμαστε σε λογική περα και έξω από τα κόμματα».

No Comments Yet

Comments are closed