Δημήτρης Μάρδας: Η αυτοκριτική είναι κύριο συστατικό μιας ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης!

Πρωτόγνωρες ταχύτητες αλλά και αυτοκριτική ζητά από την κυβέρνηση ο Δημήτρης Μάρδας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», που αποτελεί το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης ασκεί προσεκτική κριτική στην κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότι για να έχουμε θεαματική άνοδο της παραγωγής στη χώρα χρειάζονται «ταχύτητες, ευελιξία, συγκρούσεις αλλά και αυτοκριτική».

Σε ερώτηση για το τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες σε πρακτικό επίπεδο από την βελτίωση των οικονομικών δεδομένων και πριν γίνουν οι χτεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας), ο κ. Μάρδας σημειώνει ότι «η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια σε συνδυασμό με υψηλή αύξηση της παραγωγής, σημαίνει καλύτερες μέρες για τους πολίτες και ιδιαίτερα γι’ κείνες τις κατηγορίες που επλήγησαν περισσότερο και σήκωσαν τα περισσότερα βάρη. Αυτό σημαίνει ότι  περίοδοι ευδαιμονισμού, όμοιοι με αυτούς που ζήσαμε πριν το 2009, όπου οι τότε κυβερνήσεις δανείζονταν για να μοιράζουν χρήματα, με σκοπό την επανεκλογή τους και μόνο, εκφράζουν μια πραγματικότητα άλλης χώρας άλλου πλανήτη», σημειώνει.

Και προσθέτει με νόημα: «Για να έχουμε όμως θεαματική άνοδο της παραγωγής, η κυβέρνηση χρειάζεται πρωτόγνωρες ταχύτητες, ευελιξία, συγκρούσεις με κάθε κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στα τάρταρα και αυτοκριτική που θα διορθώνει άμεσα τις όποιες αδυναμίες των νέων πολιτικών τολμήσαμε εμείς να προωθήσουμε. Τέτοιες, αφορούν στη δεύτερη ευκαιρία που δίνουμε στους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια κ.ά. Η αυτοκριτική είναι κύριο συστατικό μιας ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης και κύριος παράγοντας που οδηγεί σε ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές πολιτικές».

 

 

No Comments Yet

Comments are closed