Δημ. Παπαδημούλης: Η ελληνική οικονομία έχει μια ισχυρή δυναμική και ένα ιδιαίτερα ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

«Η ελληνική οικονομία έχει μια ισχυρή δυναμική κι ένα ιδιαίτερα ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες, η ανταγωνιστικότητα του ανθρώπινου δυναμικού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik» για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε επίσης ότι «ο εξωστρεφής χαρακτήρας του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μπορεί να φέρει επενδύσεις σε διαφορετικούς τομείς και να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ».

Όπως είπε «ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δυναμικούς παγκοσμίως» συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική ναυτιλία έχει κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά, ενώ ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι start-upθα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

No Comments Yet

Comments are closed