Η διάλυση του Ηρακλή, οι ένοχοι και ο αντίπαλος…

Του Γιώργου Μπούζου, δημοσιογράφου

 

Διαλύεται ο Ηρακλής! Αν το έλεγες πριν χρόνια, θα σε κοιτούσαν στραβά και το λιγότερο θα σε περνούσαν για τρελό! Να όμως που είναι πραγματικότητα! Ο «Καναδός» Σπύρος Παπαθανασάκης απέσυρε την ομάδα από την Football League και η πτώση στις ερασιτεχνικές κατηγορίες για τον ιστορικό σύλλογο που ταυτίστηκε με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, συνιστούν την αρχή του δράματος.

Με χρέη που ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ και χωρίς ορατό μέλλον, ο Παπαθανασάκης αποφάσισε «ηρωική έξοδο», συμπαρασύροντας στον βυθό την χρεωμένη ΠΑΕ Ηρακλής. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Δεν είναι όμως αποκλειστικά δικές του. Τους βαρύνουν όλους.

Με πρώτη και καλύτερη την πολιτεία που του επέτρεψε να φορτώσει τον Ηρακλή χρέη εκατομμυρίων. Όταν ο πολίτης απειλείται με πλειστηριασμό ή ακόμα και με σύλληψη για χρέη μερικών χιλιάδων, παράγοντες τύπου Παπαθανασάκη, μπορούν  και αλωνίζουν σε ξέφραγο αμπέλι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είτε δεν υπάρχουν είτε βρίσκονται σε βαθιά ύπνωση.

Ευθύνες ανήκουν και στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης, εμάς τους ίδιους, που αντί να δούμε κατάφατσα την αλήθεια, χαϊδεύαμε αυτιά. Το ίδιο ισχύει και για τους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή που κυνήγησαν στο παρελθόν παράγοντες επιπέδου Βαγγέλη Μυτιληναίου. Ακόμα και ο συγχωρεμένος Πέτρος Θεοδωρίδης που κυνηγήθηκε ανηλεώς, από εκεί ψηλά, θα αισθάνεται δικαιωμένος. Τουλάχιστον αυτός είχε τον Ηρακλή στην Ευρώπη…

Η διάλυση του Ηρακλή αποτελεί απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης. Οι ιδέες όμως δεν πεθαίνουν. Κι ο Ηρακλής είναι ιδέα! Θα ξαναβρεί τον δρόμο του και θα επιστρέψει στη φυσική του θέση. Πρέπει όμως να παραδειγματιστούν όλοι από τα λάθη του χθες. Η κυανόλευκη οικογένεια να μείνει συσπειρωμένη και επιτέλους να βρει τον ηγέτη που της λείπει. Ο Ηρακλής χρειάζεται παράγοντες. Απέναντι της έχει έναν και μόνο αντίπαλο. Τον χρόνο!

No Comments Yet

Comments are closed