Διαφοροποίηση Φίλη για τα F-16

Σαφής διαφοροποίηση για το θέμα της συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αμερική για τα F-16 από το Νίκο Φίλη. «Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 το μάθαμε από τα χείλη του Trump», υποστήριξε σήμερα ο πρώην υπουργός παιδείας, σημειώνοντας ότι «μακάρι να μας είχαν ενημερώσει».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.

Ωστόσο ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά, θέτοντας το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα. Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δις δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά και την ίδια ώρα δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Φίλης.

 

No Comments Yet

Comments are closed