Δεν μπορώ να ερωτευτώ – 7 Λόγοι

Δεν μπορώ να ερωτευτώ! Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται υπάρχει μία μερίδα γυναικών που αισθάνονται κάπως έτσι. Θεωρούν πως πιέζονται για να πείσουν πως είναι ερωτευμένες αφού κατά βάθος δεν το αισθάνονται. Η πρώτη σκέψη που κάνουμε είναι πως δεν έχουν βρει τον κατάλληλο. Μήπως όμως συμβαίνει κάτι άλλο και θα έπρεπε να εξετάσουμε λίγο πιο βαθιά την κατάσταση; Όταν ακούσουμε μία γυναίκα να υποστηρίζει πως δεν έχει νιώσει ποτέ ερωτευμένη έως τώρα μας φαίνεται περίεργο. Αλήθεια, πως γίνεται να μην έχει νιώσει ποτέ αυτές τις πεταλουδίτσες στο στομάχι και αυτό το έντονο χτυποκάρδι; Πώς γίνεται να μην έχει σταθεί ώρες μπροστά στον καθρέφτη ώστε να είναι άψογη την ώρα που θα τον συναντήσει; Κι όμως υπάρχουν κάποιες γυναίκες που υποστηρίζουν πως μπορεί να ενθουσιάστηκαν με κάποιον για λίγο αλλά δεν ένιωσαν ποτέ πραγματικά ερωτευμένες.

Τι συμβαίνει μέσα μας και δεν μπορούμε να ζήσουμε τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο; Κάποιοι υποστηρίζουν πως θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο με αποτέλεσμα να μην αφήνουμε ποτέ τον εαυτό μας ελεύθερο. Άλλοι πάλι θεωρούν πως μπορεί να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ερωτευτεί για να αποκλείσουμε την πιθανότητα απογοήτευσης. Ουσιαστικά φοβόμαστε να ζήσουμε κάτι που γνωρίζουμε απλά και μόνο θεωρητικά. Τι από όλα αυτά συμβαίνει στην πραγματικότητα; Δεν μπορώ να ερωτευτώ! Δείτε παρακάτω τους πιθανούς λόγους που μπορεί να κάνουν μία γυναίκα να μην ερωτεύεται.

Δεν μπορώ να ερωτευτώ – Λόγοι

1)Καταπιέζεις τον αυθορμητισμό σου

Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας σε όλες τις ηλικίες μας ξυπνάει μία παιχνιδιάρικη διάθεση και για να τον ζήσουμε πρέπει να ξυπνήσουμε τον αυθορμητισμό μας. Όσο μεγαλώνουμε θεωρούμε πως τον χάνουμε και η λογική αρχίζει να υπερτερεί του συναισθήματος. Τον χάνουμε όμως ή τον καταπιέζουμε; Σε αρκετές περιπτώσεις οι γύρω δεν ξεχνούν να μας θυμίζουν πως μεγαλώσαμε και καλό είναι να σοβαρευτούμε. Αυτό έχει ως συνέπεια να αφήνουμε πίσω την αυθόρμητη διάθεση μας όσο και αν κατά βάθος πιστεύουμε πως η σοβαρότητα δεν έχει καμία σχέση με τον αυθορμητισμό. Ίσως δεν μπορείς να ερωτευτεί γιατί θεωρείς πως πλέον πρέπει να μετράς τα πάντα και να υπάρχει η απόλυτη τάξη στη ζωή σου. Γνωρίζεις καλά πως στον έρωτα τίποτα από τα δυο δεν είναι δεδομένα!

2)Σε φοβίζει το άγνωστο

Το αύριο είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε με ακρίβεια και αυτή φαίνεται πως είναι η μαγεία του! Αρκετές γυναίκες όμως δειλιάζουν μπροστά στο άγνωστο και σίγουρα όταν νιώσεις ερωτευμένη η σιγουριά πάει περίπατο. Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα σου δημιουργούν την αίσθηση μίας μη διαχειρίσιμης κατάστασης και όλο αυτό δεν σου επιτρέπει να αφεθείς και να το απολαύσεις. Πώς λοιπόν να μην προσπαθείς να το αποφύγεις; Όταν ερωτευτείς ελπίζεις τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία. Επειδή όμως δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρη δεν θα ήθελες να μπεις σε μία τέτοια διαδικασία. Άραγε δεν μπορείς να ερωτευτείς ή δεν το επιδιώκεις;

3)Σε τρομάζει η αποτυχία των επιλογών σου

Μπορούμε να πούμε πως σε αυτήν την περίπτωση ο εγωισμός φαίνεται να έχει ένα λόγο παραπάνω! Η θεωρία «αν υπάρχει μία πιθανότητα να αποτύχω, καλύτερα να μην προσπαθήσω» παίρνει την θέση της στην δική μας λογική και τα αποτελέσματα είναι να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δοκιμάσει κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουρες για την εξέλιξή του, ακριβώς όπως είναι ο έρωτας. Ουσιαστικά ερωτεύεσαι κάποιον άρα είναι επιλογή σου και δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα αποτύχεις. Στον έρωτα, όμως, υπάρχει ρίσκο! Ζεις την στιγμή αφού δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε καν τα δικά σου συναισθήματα.

4)Εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου

Έχεις βάλει την σκέψη σου σε καλούπια! Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένα και πόσο μάλλον κάποιον που ίσως να έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν ερωτευόμαστε όμως με την λογική! Πολλές γυναίκες δημιουργούν στο μυαλό τους τα καλούπια τους και θεωρούν πως μόνο έναν άντρα που φέρεται και σκέφτεται όπως οι ίδιες θέλουν, θα μπορούσαν να τον εμπιστευτούν και να τον ερωτευτούν. Πόσο δυνατό είναι όμως να συμβεί; Η εμπιστοσύνη στον έρωτα είναι κάτι που δημιουργείται ασυναίσθητα και πολλές φορές μας κάνει ακόμη και να εθελοτυφλούμε. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που «ακολουθούν» τον έρωτά τους με κλειστά μάτια. Αν λοιπόν θεωρείς πως πρέπει να εμπιστευτείς κάποιον για να τον ερωτευτείς φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο για εσένα παίζει η λογική. Πόσο όμως συμβαδίζει η λογική με τον έρωτα;

6)Είσαι απαισιόδοξη

Αν το ψάχναμε και λίγο βαθύτερα θα συνειδητοποιούσαμε πως η απαισιόδοξη στάση μας δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια. Είναι αποδεδειγμένο πως μία ερωτευμένη γυναίκα διατηρεί μία θετική στάση ζωής γενικότερα, παρουσιάζει πιο ανάλαφρη διάθεση και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Σκεφτείτε μία γυναίκα η οποία θεωρεί πως δεν έχει κάτι καλό να περιμένει. Πώς θα μπορούσε να ερωτευτεί αφού κάτι τέτοιο οδηγούσε στην διάψευση της θεωρίας της. Επιπλέον, μία γυναίκα απαισιόδοξη έχει ήδη προκαθορίσει την εξέλιξη της κατάστασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα άθελά της να προκαλεί τον «αποτυχημένο έρωτα»!

7)Θέλεις τον απόλυτο έλεγχο

Ίσως δεν ισχύει πως δεν μπορείς να ερωτευτείς αλλά δεν θέλεις γιατί πιστεύεις πως θα χάσεις τον έλεγχο τόσο της ζωής σου όσο και της σκέψης σου! Ο έρωτας σίγουρα είναι ικανός μέσα σε μια στιγμή να ανατρέψει τα δεδομένα μας αλλάξει τελείως την μέχρι τότε τακτοποιημένη ζωή μας. Σας ακούγεται λίγο τρομακτικό; Αν ναι, σκεφτείτε μήπως η τελικά η ρουτίνα και η κακή σας διάθεση προέρχεται από την «απόλυτα τακτοποιημένη» ζωή σας! Πριν αποφασίσετε πως η ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων σας είναι κάτι τρομακτικό, αναρωτηθείτε αν αισθάνεστε πλήρεις και ευτυχισμένες! Πολλές φορές ο απόλυτος έλεγχος της ζωή μας δεν έχει και ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την ψυχολογία μας. Μήπως τελικά ο έρωτας είναι το φάρμακο;

Σε κάποια από τα παραπάνω ή και σε όλα μπορεί να βρεις μία δόση αλήθειας για την δική σου περίπτωση! Όπως και να ‘ χει ίσως ήρθε η στιγμή να ανατρέξεις λίγο στο παρελθόν και να σκεφτείς μήπως τελικά έχεις ερωτευτεί και απλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν είναι καθόλου περίεργο μία γυναίκα να διατηρήσει την συγκεκριμένη στάση ως άμυνα γιατί ο έρωτας δεν της άφησε και την πιο γλυκιά γεύση. Να θυμάστε όμως πως τον αληθινό έρωτα αξίζει να τον ζήσουμε έστω και μία φορά στη ζωή μας!

No Comments Yet

Comments are closed