ΔΕΗ: Μειώνονται οι εκπτώσεις συνέπειας και προπληρωμής κατανάλωσης

Τρεις αποφάσεις για τα τιμολόγια έλαβε το ΔΣ της ΔΕΗ που συνεδρίασε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η μείωση της έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες από 15% σε 10%. Πρόκειται για μια έκπτωση που εφαρμόζεται σε όλους τους καταναλωτές που αποπληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή που έχουν μπει σε διακανονισμό τον οποίο και τηρούν κανονικά.

Η δεύτερη απόφαση αφορούσε στη μείωση της έκπτωσης προπληρωμής από το 6% στο 4%. Πρόκειται για την έκπτωση που απολαμβάνουν όσοι αποφασίζουν και προπληρώνουν έναντι το σύνολο της ετήσιας κατανάλωσής τους. Για παράδειγμα το Δημόσιο είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης έκπτωσης πέρυσι αλλά και φέτος καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 550 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη απόφαση αφορούσε στην υιοθέτηση πρότασης για αύξηση ύψους 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια της υψηλής τάσης. Η ΔΕΗ υποχρεούται βάσει κώδικα να διαπραγματευτεί με κάθε μεγάλη ενεργοβόρο βιομηχανία χωριστά το ύψος των χρεώσεων που θα περιλαμβάνονται στα τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο η εισήγηση που έγινε δεκτή από το ΔΣ προβλέπει την υποβολή πρότασης για αύξηση της τάξης του 10%.

(capital.gr)

No Comments Yet

Comments are closed