Δ. Βίτσας: «Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να επιστρέψει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει προετοιμασία και είχε πάει στο Eurogroup περιμένοντας δυσαρέσκεια από κάποια χώρα για την απόφασή της να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας είπε πως «ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του», ενώ κανείς δεν περίμενε το μπλόκο στην αποδέσμευση της δόσης από την Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ.

Ακόμη, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, καθώς χθες ο ESM ενέκρινε επί της Αρχής τα τελευταία 15 δισ ευρώ για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε πως «η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα όταν εργάζεσαι γι’ αυτή» αλλά και πως η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την πίεση για την επιστροφή τους καθώς κρατούνται χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία.

«Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει», πρόσθεσε.

Για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, αποκάλυψε πως δυο χαμηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας έκαναν πράγματα που έθιγαν το εθνικό συμφέρον της χώρας.

Για το θέμα των συντάξεων, είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα, ενώ το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός είναι ένα επιχείρημα που να αξιοποιηθεί για παράδειγμα

Μιλώντας για την επόμενη μέρα μετά τις 21 Αυγούστου, υπογράμμισε πως η χώρα παίρνει την τύχη της στα χέρια της, τονίζοντας πως δεν είναι η μέρα των χρυσών κουταλιών με πολιτική παροχολογία.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας αλλά και η ενίσχυση όλων αυτών που έχουν περισσότερο πληγεί.

No Comments Yet

Comments are closed