Δ. Τζανακόπουλος: Προανακριτική για τη Novartis, θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Βούληση του πρωθυπουργού είναι να προτείνει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για όσα πολιτικά πρόσωπα αναφέρονται στη δικογραφία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικράτειας, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Βούληση του Πρωθυπουργού είναι να προτείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της. Σκοπός σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψης της αλήθειας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, «να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της».

No Comments Yet

Comments are closed