Δ. Σταμάτης στο MyPortal.gr (vid): Άθλια η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει δημιουργήσει τετελεσμένα με ΝΑΤΟ, εθνότητα και γλώσσα που δεν αλλάζουν.

 

«Άθλια» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Δημήτρης Σταμάτης υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο myportal.gr και τη δημοσιογράφο Γιώτα Καραπετρίδου, προσθέτει ότι αυτή «θα μπορούσε να θεωρηθεί άκυρη νομικά» και εξηγεί τους δύο λόγους.

Ο Δ.Σταμάτης υπογραμμίζει συγκεκριμένα ότι η συμφωνία αυτή «έδωσε στη γείτονα είσοδο στο ΝΑΤΟ και μαζί εθνότητα και γλώσσα, πράγματα που δεν αλλάζουν».

Αναφερόμενος συνολικά στα εθνικά μας θέματα σημειώνει ότι «η Ν.Δ. ουδέποτε θα εργαλειοποιήσει Εθνικό Θέμα» επαναλαμβάνοντας τις φράσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή «Η ΝΔ φοράει Εθνική φανέλα». Χαρακτηρίζει εξάλλου «ατυχείς» τις δηλώσεις Κοτζιά και Κατρούγκαλου αναφορικά με τα δικαιώματα των Τούρκων στο Αιγαίο.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δημιούργησε τα πλεονάσματα από το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού» και δηλώνει ότι «η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πληρώσουν για πολλά χρόνια τις αμαρτίες της κυβέρνησης, προσθέτοντας ακόμα ότι «δεν μας έβγαλε ο Τσίπρας από τα μνημόνια, έληξε η ισχύς τους».

Ο γαλάζιος βουλευτής αναφέρεται ακόμα αναλυτικά στα μέτρα που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία για την ενίσχυση της Οικονομίας και της Ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα.

Ο κ. Σταμάτης σημειώνει δε, τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η γαλάζια παράταξη ως κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη μείωση της φορολογίας. Αναφέρεται ακόμα στην προστασία των Πανεπιστημίων, σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι «θέλουμε το Πανεπιστήμιο ελεύθερο στη διακίνηση ιδεών και όχι κακοποιών», και μιλάει για το αίσθημα της Ασφάλειας που πρέπει να εμπεδωθεί και πάλι στο πολίτη τη χώρας και της Θεσσαλονίκης.

Μιλάει τέλος για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ. Και εκφράζει έναν φόβο και έναν προβληματισμό του για την επόμενη ημέρα.

No Comments Yet

Comments are closed