Δ. Παπαδημούλης: Πρέπει να προσέχουμε να μην πέφτουμε σε παγίδες και προβοκάτσιες, που θέλει να στήσει η άλλη πλευρά

«Πρέπει να προσέχουμε να μην πέφτουμε σε παγίδες και προβοκάτσιες, που θέλει να στήσει η άλλη πλευρά, για να ξανανοίξει θέματα γκρίζων ζωνών», τόνισε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η σημερινή συζήτηση του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα καταλήξει σε ψήφισμα, που θα είναι πιο αυστηρό και απαιτητικό από την ηγεσία Ερντογάν και αναμένεται να εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία», υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε πως «Το σχέδιο ψηφίσματος το ετοίμασε η ευρωομάδα της Αριστεράς και το προσυπογράφουν ήδη το ΕΛΚ, οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι -που σημαίνει ότι αναμένεται να εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη το μεσημέρι, που θα γίνει η σχετική ψηφοφορία. Αυτό το ψήφισμα ζητά, μεταξύ άλλων, την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

«Αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό, που προστίθεται στη διεθνή πίεση προς την ηγεσία Ερντογάν για να τελειώσει η περιπέτεια των παιδιών μας. Πιστεύω ότι το πετυχαίνουμε, γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια, όχι μόνο γιατί είχα προσωπικά, ως Αντιπρόεδρος του ΕΚ, πρωταγωνιστική συμβολή, αλλά και γιατί λειτούργησε άψογα στο θέμα αυτό η συνεργασία μου με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και τους άλλους Έλληνες Ε/Β που ανήκουν στις άλλες πολιτικές ομάδες, με αποτέλεσμα να πετύχουμε αυτή την εξέλιξη: Ομοφωνία στην τοποθέτηση του θέματος στην ατζέντα, πολύ θετικός τίτλος κι ένα κοινό ψήφισμα, που θα είναι κόλαφος για την ηγεσία Ερντογάν», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ επισήμανε πως όταν υπάρχει εθνική συνεννόηση και ομοψυχία στα θέματα αυτά, τότε σίγουρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.

«Όταν, όμως, αυτά τα χρησιμοποιούμε ως μοχλό για να ξανά-επιδοθούμε στο σύνηθες σπορ της φαγωμάρας, του διχασμού, της εσωτερικής μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, τότε δεν κερδίζουμε», κατέληξε.

No Comments Yet

Comments are closed