Δ. Κουτσούμπας: Οριστικός ενταφιασμός του σκανδάλου Novartis με ευθύνη ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε λόγο για ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ Novartis-Παπαγγελόπουλος» το οποίο «προσφέρεται για ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, ειδικά σε μια περίοδο που αποκαλύπτονται οι στρατηγικές συγκλίσεις» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι εδώ και δύο χρόνια με ευθύνη ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων το σήριαλ αυτό δεν έχει προσφέρει τίποτα στην αποκάλυψη της πραγματικής αλήθειας.

Αναφέρθηκε στην στάση του ΚΚΕ που έκανε «ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φωτιστούν οι ουσιαστικές πλευρές του σκανδάλου Novartis, αλλά και οι βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν αυτά τα σκάνδαλα: η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου που υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να νομιμοποιήσει με την συμμετοχή του διαδικασίες της Επιτροπής που οδηγούν σε κουκούλωμα, συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό.

Επισήμανε ότι μετά από επτά μήνες λειτουργίας της Επιτροπής τα αποτελέσματα είναι μια ατέλειωτη διαδικασία με εκατέρωθεν άσφαιρα πυρά και αντιπαραθέσεις που οδηγούσαν στο να χάνεται η ουσία της διερεύνησης του σκανδάλου, όπως και της πιθανής εμπλοκής σε αυτή τη διαδικασία κυβερνητικών παραγόντων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Εκεί οδηγούσαν η στάση των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε, μιλώντας, στη συνέχεια, για τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τη συγκρότηση της Επιτροπής, τα κρίσιμα έγγραφα που παρακρατούνται με το πρόσχημα του «απόρρητου», και την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Υπενθύμισε τη θέση αρχών του ΚΚΕ για κατάθεση «όλων των μαρτύρων και των λεγόμενων «προστατευόμενων» με φυσική παρουσία, χωρίς κουκούλα, με πλήρη αποκάλυψη των στοιχείων τους ώστε να μπορούν να ελεγχθούν και να εξετασθούν τα όσα καταθέτουν», ενώ επισήμανε τις υπαναχωρήσεις των άλλων κομμάτων.

Είπε ακόμα ότι όλα αυτά αναδεικνύουν τις ευθύνες των άλλων κομμάτων που δεν περιορίζονται στενά στις εργασίες της Επιτροπής, αλλά έχουν να κάνουν με γενικότερα και πολύ σοβαρότερα ζητήματα:

–Την πεισματική άρνηση όλων να καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών

–Την υποκρισία όλων σε σχέση με την «δήθεν ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» καθώς όλοι αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, «να πάψει ο ορισμός της ηγεσίας των δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση».

–«Τρίτο και πιο σημαντικό» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας «οι εργασίες των επιτροπών μέχρι σήμερα φανέρωσαν την αλλεργία σας να φθάσει η συζήτηση και η έρευνα στις βαθύτερες αιτίες των σκανδάλων ειδικά στο χώρου του Φαρμάκου που βρίσκονται στο ότι το Φάρμακο αποτελεί ένα προσοδοφόρο εμπόρευμα, ιδιοκτησία ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για μεγαλύτερα κέρδη».

Απέδωσε επίσης την «αλλεργία» αυτή στον «προφανή λόγο» ότι «όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια της πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου, φορτώνοντας τις όποιες περικοπές στη δημόσια δαπάνη στις πλάτες εργαζομένων και ασθενών». 

No Comments Yet

Comments are closed