Cookies αφράτα σαν αγοραστά!

Περιγραφή

Τα γνωστά σε όλους μας πλέον chocolate chip cookies, μαστιχωτά, μαλακά υπέροχα σαν τα έτοιμα ένα πράγμα μόνο που τα εύσημα θα είναι μόνο για εσάς! Δοκιμάστε τα, είναι εύκολα και πεντανόστιμα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ corn flour
  • 170 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 135 γρ καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 100 γρ λευκή κρυσταλλική
  • 1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκο
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας
  • 180 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το corn flour και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη για ομογενοποίηση όλων των υλικών.  Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τις ζάχαρες με το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και ομοιογενές.
  3. Ρίχνουμε μετά το ολόκληρο αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί.  Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον κρόκο, τη βανίλια και το αλάτι.  Δεν χτυπάμε πολύ, ίσα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
  4. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι και να έχουμε μια ζύμη μαλακή η οποία όμως δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάθουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (με κάποια απόσταση ανάμεσα) και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Αφήνουμε από 2 ώρες μέχρι και 1 ολόκληρο βράδυ.
  7. Πριν τα ψήσουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο 15′ πριν και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165-170οC με αέρα.
  8. Ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
  9. Βγάζουμε και αφήνουμε στο ταψί για 10′ και μετά τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  10. Καλή απόλαυση 🙂

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Τα υλικά δεν θέλουν πολύ χτύπημα είτε στο μίξερ είτε στο χέρι.  Όσο πιο πολύ ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ σφίγγει το μείγμα και δεν το θέλουμε αυτό!
  • Η σοκολάτα μπορεί να είναι ό,τι θέλετε εσείς.  Συνδυασμός γάλακτος με μαύρη κουβερτούρα για εμένα είναι ο καλύτερος.
  • Νομίζω πως δεν έχω ξεχάσει κάτι… Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές και εντέλει έχω καταλήξει σε αυτή η οποία δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και εμφανισιακά!
  • Η συνταγή προέρχεται από το site Sally’s Baking Addiction.
No Comments Yet

Comments are closed