Χρ. Σπίρτζης για τη φονική πυρκαγιά: Φταίω και εγώ στο ποσοστό που μου αναλογεί

«Φταίω και εγώ στο ποσοστό που μου αναλογεί. Αλλά δεν θα πούμε σε ποιο ποσοστό, αυτό θα το κρίνει ο πολίτης που ψηφίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης όσον αφορά τις ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm», ο κ. Σπίρτζης είπε πως φταίει και ο ίδιος για την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι διότι, όπως τόνισε, δεν ολοκλήρωσε τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά παράλληλα επισήμανε πως υπήρχαν ταυτόχρονα πολλές εστίες φωτιάς στην Αττική.

«Υπήρχαν κάτι παραπάνω από ακραία φαινόμενα και στις δύο φωτιές και στην Κινέτα που δεν είχαμε ούτε τραυματία. Οι συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν να επιχειρήσουν αεροπλάνα στην πρώτη στιγμή, οι άνεμοι ήταν απίστευτης έντασης, πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος και μετά έγινε η τραγωδία”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ο υπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες για τις ελλείψεις που υπήρχαν, ενώ τόνισε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

«Η αυθαίρετη ή η παράνομη μάντρα παρά τα βήματα που έχουν γίνει στη χωροταξική και πολεοδομική πολιτική, είναι ακόμα εκεί. Άρα ο πολίτης το αποτέλεσμα ακόμα δεν το έχει δει. Επομένως, αυτή είναι και η πολιτική ευθύνη που αναλάβαμε”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη “Έχουμε περάσει από εννέα χρόνια μνημονίων, που αυτό σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή του Δημοσίου και κρίσιμων υπηρεσιών όπως είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία δεν έχει επάρκεια που θα θέλαμε να έχει… Δεν θα αποδώσει το κράτος εάν στην Πυροσβεστική δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό πυροσβεστών, δεν θα αποδώσουν οι αστικές συγκοινωνίες εάν δεν έχουν οδηγούς, που δεν είχαμε και δεν μπορούσαμε να πάρουμε με τις δεσμεύσεις που είχαμε, δεν θα αποδώσει εάν δεν έχουμε τους μηχανικούς που πρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους οικονομολόγους, τους δικηγόρους… Αυτά είναι κενά και ελλείψεις που εμείς μπορεί να παίρνουμε την πολιτική ευθύνη γιατί έχουμε την ευθιξία να το κάνουμε. Αλλά, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει και μία συζήτηση για τις συνέπειες όλης αυτής της κρίσης και των δεσμεύσεων που είχαμε».

 

No Comments Yet

Comments are closed