Χοιρινό στο πήλινο με μανιτάρια και τυρί

από Team MyPortal.gr
sms

Τρυφερό χοιρινό που λιώνει στο στόμα, μανιτάρια και πικάντικο κίτρινο τυρί θα σου δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Συνόδευσέ το με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου. 

 

Συστατικά
  • 1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μερίδες (όπως για μια τηγανιά)
  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (περίπου 250 γραμμάρια) σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
  • 2 μέτρια κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρεγκάτο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας και σόταρέ το ελαφρά σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να ροδίσει
  • Παράλληλα σόταρε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε και τη ντομάτα στα κρεμύδια και άφησε τη σάλτσα να δέσει για 10 περίπιυ λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Πρόσεσε το κρέας και σβήσε με το κονιάκ. Άσε ανοικτό το καπάκι να φύγει το αλκόολ
  • Άφησε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά και αφού έχει σχεδόν ψηθεί γύρισε το φαγητό σε ένα πήλινο ή πυρέξ μαζί με το τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • Ψήσε στους 200oC να λιώσει το τυρί και να δέσει όλο το φαγητό μαζί