Χοιρινό στο πήλινο με μανιτάρια και τυρί

Τρυφερό χοιρινό που λιώνει στο στόμα, μανιτάρια και πικάντικο κίτρινο τυρί θα σου δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Συνόδευσέ το με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου. 

 

Συστατικά
  • 1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μερίδες (όπως για μια τηγανιά)
  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (περίπου 250 γραμμάρια) σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
  • 2 μέτρια κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρεγκάτο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας και σόταρέ το ελαφρά σε τηγάνι με ελαιόλαδο για να ροδίσει
  • Παράλληλα σόταρε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε και τη ντομάτα στα κρεμύδια και άφησε τη σάλτσα να δέσει για 10 περίπιυ λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Πρόσεσε το κρέας και σβήσε με το κονιάκ. Άσε ανοικτό το καπάκι να φύγει το αλκόολ
  • Άφησε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά και αφού έχει σχεδόν ψηθεί γύρισε το φαγητό σε ένα πήλινο ή πυρέξ μαζί με το τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • Ψήσε στους 200oC να λιώσει το τυρί και να δέσει όλο το φαγητό μαζί
No Comments Yet

Comments are closed