Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ.
  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ούζο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Η μαρινάδα:

Ανακατεύουμε το ούζο με το ελαιόλαδο, τα φύλλα του δυόσμου, και το πιπέρι.

Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.

Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 – 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια. Το ψήσιμο: Στα κάρβουνα: Δυνατή αρχικά, χαμηλότερη στη συνέχεια φωτιά.

Χρόνος ψησίματος:
Περίπου 18΄ – 20΄.

(πηγή:gastronomos.gr)
No Comments Yet

Comments are closed