Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά
- 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ.
- 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ.
Για τη μαρινάδα
- 100 ml ούζο
- 80 ml ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Η μαρινάδα:
Ανακατεύουμε το ούζο με το ελαιόλαδο, τα φύλλα του δυόσμου, και το πιπέρι.
Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.
Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 – 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια. Το ψήσιμο: Στα κάρβουνα: Δυνατή αρχικά, χαμηλότερη στη συνέχεια φωτιά.
Χρόνος ψησίματος:
Περίπου 18΄ – 20΄.