Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση ιικού φορτίου

Το επιδημιολογικό φορτίο διαφοροποιείται πλέον από περιοχή σε περιοχή, ορισμένες είναι τώρα πιο επιβαρυμένες, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 14 ημερών, η σειρά των περιφερειακών ενοτήτων έχει αλλάξει, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, κατά σειρά, οι 18 περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι τώρα οι:

1. Πέλλα

2. Δράμα

3. Γρεβενά

4. Θεσσαλονίκη

5. Πιερία

6. Φλώρινα

7. Ημαθία

8. Λάρισα

9. Κιλκίς

10. Ξάνθη

11. Χαλκιδική

12. Μαγνησία

13. Καρδίτσα

14. Καβάλα

15. Τρίκαλα

16. Σέρρες

17. Έβρος

18. Ροδόπη.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδικά στην Πιερία, οι κάτοικοι οφείλουν να τηρήσουν τώρα ακόμα πιο πιστά τα υγειονομικά μέτρα, το ίδιο και οι γύρω περιοχές. Δεν μπορούν να χαλαρώσουν οι υπόλοιπες επιβαρυμένες, σημείωσε, καθώς η καλή εικόνα εύκολα μπορει να αλλάξει μέσα σε μερικές ώρες.

Να τηρούνται τα μέτρα όχι από τον φόβο του προστίμου, αλλά γιατι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, τόνισε ο υφυπουργός. Σε κάθε περίπτωση, όπως ενημέρωσε, κατά το τελευταίο τριήμερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προχώρησαν πανελλαδικά σε 189.710 ελέγχους και βεβαίωσαν 4.693 παραβάσεις. Για αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.129.850 ευρώ και αναστολές λειτουργίας για 15ημέρες σε 13 επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στις ονομαστικές εορτές των ημερών, υπογράμμισε πως σήμερα στην Πάτρα ο πολιούχος Άγιος Ανδρέας εορτάστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ζήτησε να γίνει και με τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Νικολάου.

Οι γιορτές φέτος θα είναι διαφορετικές. Οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Ας δώσουμε ευχές από μακριά, τηλεφωνικά, ώστε να προστατευτούμε, να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επόμενη εορταστική περίσταση, προέτρεψε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος επανέλαβε πως όσα γράφτηκαν στον Τύπο χθες για τον ΕΟΔΥ είναι «παντελώς αβάσιμα», καθώς «ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων, ούτε δυσαρέσκεια στη μεταξύ μας επικοινωνία υπάρχει». Ο ΕΟΔΥ είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής σε αυτή την πανδημία, δήλωσε.

Αδιαφορούμε για τέτοια δημοσιεύματα, που επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες, προφανώς με πολιτική στόχευση, ανέφερε ο υφυπουργός.

No Comments Yet

Comments are closed