Συστατικά
- 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το βούτυρο, το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και σοτάρουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και γεύση φουντουκιού.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ειδική φόρμα για χαλβά. Πιέζουμε καλά με μία κουτάλα και αφήνουμε για να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με μέλι, αμύγδαλα και κανέλα.
πηγη:akispetretzikis.com