Χαλβάς με γάλα

 

 

Συστατικά

  • 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και σοτάρουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και γεύση φουντουκιού.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τα αμύγδαλα και μεταφέρουμε σε ειδική φόρμα για χαλβά. Πιέζουμε καλά με μία κουτάλα και αφήνουμε για να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με μέλι, αμύγδαλα και κανέλα.

 

πηγη:akispetretzikis.com

No Comments Yet

Comments are closed