Carrot cake με γλάσο

Περιγραφή

Ένα από τα αγαπημένα μου κέικ!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 γρ. καρότα τριμμένα (να ζυγίζουν 340 γρ. αφού τα τρίψουμε)
  • 100 γρ. καρύδια (χοντροαλεσμένα)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μίγμα για γλυκά ή κανέλα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το αλάτι, το μίγμα για γλυκά και λίγο λίγο το αλεύρι.
  3. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  4. Ψήνουμε σε φόρμα που ανοίγει (23 εκ.), σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε εσωτερικά.
  5. Για το γλάσο χτυπάμε το τυρί μαζί με το βούτυρο να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε πρώτα την άχνη (λίγη λίγη) και μετά τη βανίλια και το ξύσμα.
  6. Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ το καλύπτουμε με το γλάσο και βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

  1. Στρώνουμε οπωσδήποτε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας πριν ρίξουμε τη ζύμη.
  2. Είναι σημαντικό να αφήσουμε το κέικ να κρυώσει πριν απλώσουμε το γλάσο γιατί αλλιώς το γλάσο θα λιώσει και δεν θα μπορούμε να το απλώσουμε!

 

No Comments Yet

Comments are closed