Cake με κρέμα μέντας και σοκολατένιο γλάσο

Μια εύκολη και γλυκιά συνταγή που αποκτάει δροσερή γεύση με τη μέντα.

Θερμίδες: 264/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το cake:
  • 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. υποκατάστατο αυγού σε σκόνη
  • 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2κ. σούπας νερό
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 450γρ. σιρόπι σοκολάτας
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για την κρέμα μέντας:
  • 2φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
  • 2 σταγόνες πράσινο χρώμα μαγειρικής
  • Για το γλάσο:
  • 3/4φλ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 3κ. σούπας μαργαρίνη

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Για το cake:
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για το cake, εκτός από το μαγειρικό σπρέι.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 33 22 εκατοστά και ψέκασε μέσα το μαγειρικό σπρέι.
  • Ρίξε το μείγμα για το cake και ψήσε το για 23 λεπτά περίπου.
  • Όταν είναι έτοιμο αφαίρεσέ το από το ταψί και άφησέ το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Για την κρέμα μέντας:
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω από το cake που έχει κρυώσει ήδη.
  • Για το γλάσο:
  • Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 2 λεπτά κι έπειτα άπλωσέ το πάνω από την κρέμα μέντας.
  • Κόψε το γλυκό σε 20 κομμάτια.
No Comments Yet

Comments are closed