Cake με γιαούρτι και μέλι

Εύκολο και γρήγορο κέικ με άρωμα θυμαριού και μέλι

 

Συστατικά

  • 1 φλ. πλήρες γιαούρτι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. μέλι
  • 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C με μια σχάρα σε μεσαίο ύψος.
  • Άλειψε ένα ταψί με διάμετρο 22 cm με λάδι και κάλυψε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα, καθώς ανακατεύεις συνεχώς.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα και το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε με μια κουτάλα απαλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, αλλά μην το παρακάνεις.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το καλά σε όλη την επιφάνειά του.
  • Ψήσε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το cake.
  • Άφησέ το σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν επιχειρήσεις να το ξεφορμάρεις, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού που θα περάσεις γύρω- γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Σέρβιρε με έξτρα μέλι και φρούτα ή σαντιγί.
No Comments Yet

Comments are closed