Μπρουσκέτα ψητή αντί για πίτσα!

Βασιλικός, τυρί, ντομάτα και μπαλσάμικο είναι τα αγαπημένα υλικά όλων μας.

Απλό και τέλειο, κλάσεις ανώτερο, ποιοτικά, από τις έτοιμες πίτσες. Αγοράστε ένα ποιοτικό και χρήσιμο ψωμί και γευτείτε την σπιτική σας πίτσα μαργκερίτα, χωρίς ενοχές.

Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες σε φετούλες
  • 2 κομμάτια μοτσαρέλα, σε φετούλες
  • Βασιλικό φρέσκο, ρίγανη, πιπέρι, ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

  • Κόψτε το ψωμί κάθετα, και μετά σε φέτες οριζόντια -Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αλείψτε το ψωμί με το σκόρδο -Προσθέστε σταγόνες μπαλσάμικο από πάνω
  • Τοποθετήστε τις φετούλες μοτσαρέλα και ντομάτας στο ψωμί -Ρίξτε ρίγανη και πιπέρι
  • Ψήστε για 10-15 λεπτά -Η μοτσαρέλα θα πρέπει να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά
  • Χαμηλώστε τον φούρνο και αφήστε την μπρουσκέτα σας να ψηθεί άλλα 5 λεπτά, να χρυσίσει το ψωμί
  • Βγάλτε από τον φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό αν έχετε, ξαναρίξτε μερικές σταγόνες μπαλσάμικο, κόψτε τις φετούλες στη μέση -Ετοιμο!

 

No Comments Yet

Comments are closed