Μπουτάρης: Να κατέβουμε ξεχωριστά με το ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του MyPortal.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει σε συνεργάτες του και προσωπικές του συζητήσεις πως θα ήταν καλύτερα στις δημοτικές εκλογές του 2019 να κατέβουν ξεχωριστά η “Πρωτοβουλία” και μια παράταξη που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωση αυτή προχωράει μετά την δημόσια υποστήριξη απο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια νέα υποψηφιότητά του.

Στο σκεπτικό του κ. Μπουτάρη φέρεται να είναι αυτόνομη κάθοδος των δύο παρατάξεων και συνεργασία στο δεύτερο γύρο και στη διοίκηση του Δήμου, με δεδομένο και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους και αρκετούς στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αλλά και στην “Ανοικτή Πόλη” της Ρίας Καλφακάκου, δηλαδή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης . Να σημειωθεί πως πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται προβληματισμένος καθώς δεν θέλει να χρεωθεί τη φθορά της κυβερνητικής παράταξης και να ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό δηλώνει διαρκώς πως “δεν είμαι, ούτε ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ”.

No Comments Yet

Comments are closed