Μπισκοτένια ταρτάκια

Περιγραφή

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός μπισκοτένιας βάσης, κρέμας και φραγκοστάφυλου!

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση

  • 227 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. corn flour
  • λίγο αλάτι

Κρέμα

  • 460 ml γάλα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. corn flour
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
  • 1 κονσέρβα φραγκοστάφυλο (Blackcurrant)

Πώς το κάνουμε:

Βάση:

  1. Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας τη ταχύτητα του μίξερ. Χτυπούμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για muffins. Μοιράζουμε τη ζύμη μας και με τα δάχτυλά πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλώσουμε τη ζύμη προς τα πάνω ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε κοιλότητα στο κέντρο.
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.

Κρέμα:

  1. Βράζουμε τα 400 ml γάλακτος ενώ βάζουμε τα υπόλοιπα 60 ml σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το corn flour, τους κρόκους και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα σε κατσαρόλα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Αφήνουμε τη κρέμα μας να κρυώσει και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος μαζί με 3 κουταλιές φραγκοστάφυλο ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
  3. Γεμίζουμε τις βάσεις μας με τη κρέμα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν δούμε ότι η κρέμα μας σταθεροποιήθηκε, στολίζουμε με λίγο φραγκοστάφυλο και λίγο τριμμένο μπισκότο (δηλ. λίγη τριμμένη βάση).

 

No Comments Yet

Comments are closed