Μπισκότα με φράουλες

Περιγραφή

Τις φράουλες πρέπει οπωσδήποτε να τις ψήσουμε στο φούρνο ώστε να χάσουν τα υγρά τους.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 180 γρ. φράουλες πλυμμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη + 1/2 κ.γ. κανέλα για να πασπαλίσουμε τις φράουλες
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα ή μίγμα για γλυκά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί στρώνουμε τις φράουλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40 λεπτά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και την κανέλα.  Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταίες προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και με το κουτάλι του παγωτού ή με ένα απλό κουτάλι, βάζουμε το μείγμα μας σε σειρές, προσέχοντας ώστε να απέχει το ένα μπισκότο από το άλλο λίγα εκατοστά.
  5. Ψήνουμε στους 200°C για 12-15 λεπτά.

 

No Comments Yet

Comments are closed