Μπακογιάννη: Έκτρωμα το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση

«Ο πρώτος και κυρίαρχος λόγος είναι ότι ο πολίτης ζητάει από το κράτος αποτελεσματικότητα. Δεν νοείται να δημιουργείς ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα υπονομεύει την αποτελεσματική λειτουργία του Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απολύτως» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση και το οποίο χαρακτήρισε έκτρωμα.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ επεσήμανε μάλιστα πως αυτό που κυριαρχεί είναι το «μικροκομματικό κριτήριο, δήθεν καλυμμένο πίσω από την απλή αναλογική».

Αυτό που θα δούμε θα είναι ο απόλυτος τραγέλαφος, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι ψώνια, θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν το ‘κομμάτι’ τους απλώς για να κάνουν τη ζωή του δημάρχου δύσκολη, θα δείτε συμφέροντα, τα οποία θα παίζουν με ένα, δύο ή τρεις δημοτικούς συμβούλους και θα τινάζουν στον αέρα πολιτικές. Αυτό είναι απαράδεκτο που γίνεται. Οφείλεται μόνο και μόνο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση και σου λέει: γαία πυρί μυχθείτω».

Για το νομοσχέδιο που αφορά στην υιοθεσία και την αναδοχή, η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η ΝΔ είχε φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο πριν από δύο χρόνια, με την κ. Κεραμέως, η οποία είχε καταθέσει την πρόταση νόμου. Δύο χρόνια μετά έκαναν δεκτές επί της αρχής τις προτάσεις της ΝΔ, γι αυτό και ψηφίσαμε επι της αρχής διότι το 85% των προτάσεων τις είχαμε καταθέσει πριν από δύο χρόνια. Είχαμε πει ότι αργεί πάρα πολύ το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας, ότι υπάρχουν μωρά σήμερα που έχουν κλείσει χρόνο και δεν έχουν δει το φως της ημέρας […] Έρχεται η κυβέρνηση δύο χρόνια μετά και το φέρνει. Καλά κάνει, γι αυτό και το ψηφίσαμε επί της αρχής».

Για το επίμαχο άρθρο 8, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ ανέφερε ότι «νομοθετικά δεν έχεις το δικαίωμα να κόψεις από έναν άνθρωπο το δικαίωμα της προσφοράς και της αγάπης» και πρόσθεσε πως «αν κριθούν κατάλληλοι γι’ αυτό το πράγμα θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δίνουν τα παιδιά».

No Comments Yet

Comments are closed