Αυστραλία: Σε νέο lockdown τα βόρεια παράλια του Σίδνεϊ

Σε αποκλεισμό μπαίνουν από σήμερα και έως την Τετάρτη τα βόρεια παράλια του Σίδνεϊ, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα τα κρούσματα στην περιοχή έφτασαν τα 39.

Οι αρχές αναμένουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της έντονης κινητικότητας που είχαν οι ασθενείς τις προηγούμενες ημέρες σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.
Καλούν τους πολίτες κατά χιλιάδες να κάνουν δωρεάν τεστ και η ανταπόκριση τους προκαλεί τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις στα σημεία εξέτασης.

Μια γυναίκα που βρέθηκε θετική είχε ταξιδέψει μάλιστα στην πολιτεία του Queensland, πριν λάβει την διάγνωση. Προληπτικά η μια μετά την άλλη, οι πολιτείες και επικράτειες της Αυστραλίας αυξάνουν τους περιορισμούς ή και επιβάλλουν απαγόρευση στην είσοδο ταξιδιωτών από τα Βόρεια Παράλια του Σίδνεϊ. Η Βικτώρια επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο, με το κόστος να επιβαρύνει τους ταξιδιώτες.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις αεροπορικές συνδέσεις, αλλά και τις προγραμματισμένες διακοπές ταξιδιωτών εν όψει Χριστουγέννων. Πολλοί δεν θα μπορέσουν να βρεθούν τελικά με τις οικογένειές τους, μέσα στις γιορτές, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

No Comments Yet

Comments are closed