Αυγόφετες με παρμεζάνα!

Πανεύκολες και γρήγορες αυγόφετες με πικάντικη παρμεζάνα

 

Συστατικά

  • ηλιέλαιο για το τηγάνι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού tabasco
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 φέτες φωμί
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ και μετάφερε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο.
  • Ρίξε στο μείγμα την παρμεζάνα, τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και το tabasco μαζί με πιπέρι και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και άρχισε να βουτάς το ψωμί στο μείγμα αυγών.
  • Άφησε κάθε φέτα για ένα λεπτό στο υγρό και μετάφερέ τη στο τηγάνι.
  • Ψήσε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα,
  • Άφησε τις αυγόφετες σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σέρβιρε με σχοινόπρασο, έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
No Comments Yet

Comments are closed