Η ατζέντα της Επιτροπής έχει δείπνο Γιούνκερ-Μέρκελ, Δ. Βαλκάνια, επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, επαφές με τραπεζίτες

Η επίσκεψη και οι υψηλές επαφές του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί στην Αθήνα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η συνάντηση Ζ.Κ. Γιούνκερ στο Βερολίνο με την Α. Μέρκελ, την Πέμπτη, η περιοδεία του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γ. Χαν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και οι επαφές των Επιτρόπων με ευρωπαίους τραπεζίτες ξεχωρίζουν στο μενού της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα.

Δείπνο Γιούνκερ-Μέρκελ

-Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πάρει μέρος στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.
-Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Γιούνκερ θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα συναντήσει την καγκελάριο Α. Μέρκελ σε δείπνο εργασίας.
-Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση αναμένεται να κάνει και με τον  Γιάν Φίγκερ, «Ειδικό Απεσταλμένο για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή της πίστης εκτός ΕΕ».

Συναντήσεις με τραπεζίτες:

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, θα συναντηθεί ο Πρόεδρος Γιούνκερ αλλά και  ο Επίτροπος για την απασχόληση και την ανάπτυξη Γίρκι Κατάινεν.
Ο  επί των Οικονομικών Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ.

Η Μογκερίνι με τα μεσογειακά και ο Χαν στα Δ. Βαλκάνια

Η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα Φεντερίκα Μογκερίνι θα δεχθεί τον ΓΓ της Ενωσης για τη Μεσόγειο Φατλάλα Σιζιλμάσι και τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας Κεμάγες Ζινάουι.
Η κ. Μογκερίνι θα προεδρεύσει και του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Γεωργίας, παρόντος του Επίτροπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.
-Ο Επίτροπος Διεύρυνσης θα πραγματοποιήσει και επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Πλούσιο πρόγραμμα Μοσκοβισί στην Αθήνα

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας ?Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο – θα συμμετάσχει σε δύο συνέδρια, του Economist και του ελληνογαλλικού φόρουμ και θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.
«Dans ce clair-obscur surgissent les monstres».
Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην Αθήνα επίσης ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι.

Τετ α τετ Τιμερμανς με τον πολωνό ΥΠΕΞ

Ο πρώτος Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου στην ΕΕ Φρανς Τίμερμανς θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας στις Βρυξέλλες Γιάσεκ Ζαπούτοβιτς. Ο κ. Τίμερμανς έχει επικρίνει έντονα τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Πολωνία, οι οποίες έγιναν η αιτία να ενταθούν οι σχέσεις της χώρας με την ΕΕ και τώρα επιχειρείται η εξομάλυνσή τους.

Στην ατζέντα της Επιτροπής επισημαίνονται επίσης οι ημερομηνίες:

19/02 Eurogroup
20/02 EcoFin
23/02 Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ? Ανεπίσημη συνάντηση των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων.
Ν.Μ.

No Comments Yet

Comments are closed