Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Πώς να το αντιμετωπίσεις

Θα έπρεπε να ανεχτούμε την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου μας; Αρκετές  γυναίκες καθημερινά αναρωτιούνται αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουν την άσχημη συμπεριφορά συζύγου κι αν τελικά είναι μία κατάσταση αναστρέψιμη. Η αλήθεια είναι πως κάθε μία από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που λέμε «άσχημη συμπεριφορά», αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια πράγματα που μας ενοχλούν αναμφισβήτητα όλες! Ο τρόπος που φερόμαστε όμως δεν καθρεφτίζει πάντα τον χαρακτήρα μας αφού αποδεδειγμένα πολλές φορές λειτουργούμε περίεργα και παράλογα όταν βρεθούμε υπό πίεση και σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που πραγματικά πρέπει να συνειδητοποιήσει μια γυναίκα, η οποία προβληματίζεται με την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου της, είναι αν όντως υπάρχει θέμα στον χαρακτήρα του ή συμβαίνει κάτι άλλο. Για παράδειγμα, αν ένας άντρας είναι επιθετικός και βίαιος δύσκολα αλλάζει ενώ ένας που φαίνεται απλά νευρικός δεν είναι δύσκολο να μπορέσει να το διαχειριστεί.

Η άσχημη συμπεριφορά συζύγου είναι για πολλές γυναίκες καθημερινό πρόβλημα αλλά σε αυτό που πρέπει να δώσουμε σημασία είναι το από πού προκύπτει. Παρουσιάζει άσχημη συμπεριφορά γιατί είναι ένας προβληματικός χαρακτήρας ή έχετε διαπιστώσει πως οι καταστάσεις του την έχουν δημιουργήσει; Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης αλλά πρέπει να σκεφτούμε με καθαρό μυαλό. Συνήθως τέτοιες καταστάσεις μειώνουν τις αντοχές μας και ταράζουν τον τρόπο σκέψης μας με συνέπεια στην πορεία να χάνουμε κι εμείς τον εαυτό μας. Παρακάτω θα δείτε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα ενός άντρα τα οποία δημιουργούν άσχημη συμπεριφορά και κάποιες καταστάσεις που μπορούν εύκολα να «αλλοιώσουν», κατά κάποιο τρόπο, τον χαρακτήρα. Επίσης, θα δείτε κάποιες συμβουλές ώστε να το αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Στοιχεία χαρακτήρα

1)Βίαιος και επιθετικός

Η κατηγορία αντρών που μπορούν να γίνουν βίαιοι και επιθετικοί, θα λέγαμε, πως είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις. Εκτός από την σωματική βία υπάρχει και η λεκτική η οποία φαίνεται να είναι πιο συνηθισμένη και ενώ πιστεύουμε πως είναι «ανώδυνη» σε σχέση με την σωματική ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα ψυχολογικά προβλήματα. Άντρες με την συγκεκριμένη άσχημη συμπεριφορά είναι δύσκολο να αλλάξουν αφού είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους που σπάνια δημιουργείται κατά την διάρκεια της σχέσης. Συνήθως είναι μία συμπεριφορά που έχουν κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους ή κάποιος τους εκνευρίσει.

2)Αδιάφορος

Για πολλές γυναίκες άσχημη συμπεριφορά συζύγου θεωρείται και η αδιαφορία. Ένας άντρας που δείχνει την αδιαφορία του σε όλους τους τομείς μίας σχέσης μας κάνει και αισθανόμαστε άβολα με συνέπεια η σχέση να φθείρεται και να δημιουργεί πολλά συναισθηματικά κενά. Είναι αποδεδειγμένα μία άσχημη συμπεριφορά αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του ή αν η συγκεκριμένη σχέδια δεν του προκαλεί ενδιαφέρον.

3)Εγωιστής

Ο εγωισμός σε μία σχέση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνεννόησης με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνεται δύσκολη. Ένας εγωιστής άντρα διεκδικεί και απαιτεί οπότε εύκολα γίνεται κουραστικός και η άσχημη συμπεριφορά του μας ενοχλεί. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο έντονα το συγκεκριμένο στοιχείο στον χαρακτήρα τους και η εγωιστική συμπεριφορά τους ακολουθεί στη ζωή τους γενικότερα. Αν, λοιπόν, η άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας έχει να κάνει με τον εγωισμό του τότε θέλει αρκετή προσπάθεια για να καταλαγιάσει.

4)Εσωστρεφής

Η εσωστρέφεια για πολλούς δεν θεωρείται ελάττωμα αλλά σε κάποιες γυναίκες έχει δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί ένας εσωστρεφής άντρας να μην έχει απαραίτητα άσχημη συμπεριφορά, όμως, το «ξέσπασμα» που ίσως εμφανιστεί σε βάθος χρόνου να φέρει δυσκολίες. Αυτά που κρύβουμε μέσα μας δεν είναι καθόλου περίεργο να δημιουργήσουν έντονα και απρόβλεπτα ξεσπάσματα.

5)Υπερβολικά αγχωτικός

Ένας υπερβολικά αγχωτικός άντρας συνήθως φέρεται περίεργα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά και όταν πρόκειται γενικά να αναλάβει υποχρεώσεις οι οποίες στα μάτια σας μπορεί να φαίνονται ασήμαντες. Έτσι ίσως η άσχημη συμπεριφορά του να προκύπτει από το υπερβολικό του άγχος.

6)Ζηλιάρης

Τις περισσότερες φορές η άσχημη συμπεριφορά συζύγου προκύπτει από την ζήλια. Θα λέγαμε πως είναι μία από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις σε ένα ζευγάρι. Μάλιστα μπορεί να δημιουργήσει τόσο κακή συμπεριφορά που να μην μπορούμε να την αντέξουμε. Ο ζηλιάρης είναι ένας δύσκολος τύπος άντρα και αν θεωρήσει πως τον προκαλείται, η άσχημη συμπεριφορά του είναι δεδομένη.

7)Ανασφαλής

Η ανασφάλεια επίσης μπορεί να δημιουργήσει άσχημη συμπεριφορά αλλά ίσως και να μην είναι απαραίτητα στοιχείο του χαρακτήρα του. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί χάρη στον δικό σας ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, στην έντονη προσωπικότητά σας και πολλά άλλα που κάποιοι άντρες τα θεωρούν απειλή.

Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Καταστάσεις

1)Οικονομικά προβλήματα

Έχει αποδειχθεί πως τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν διάφορες καταστάσεις σε ένα ζευγάρι. Δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όλοι με την ίδια ψυχραιμία! Δημιουργούν άγχος και περίεργες αντιδράσεις με συνέπεια, κάποιες φορές η άσχημη συμπεριφορά να είναι κάτι αναπόφευκτο. Η πίεση είναι κάτι που δεν αντέχουν ιδιαίτερα οι άντρες και στα οικονομικά προβλήματα είναι έντονη. Μήπως η άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας προκύπτει από τέτοιου είδους προβλήματα;

2)Δυσκολία συνεννόησης

Το ότι επιλέξαμε να ζήσουμε με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει συνεννόηση. Ειδικά όταν όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα! Επίσης όλοι μας αλλάζουμε με τον χρόνο καθώς και οι προτεραιότητές μας. Η δυσκολία στη συνεννόηση μπορεί να δημιουργήσει άσχημες συμπεριφορές αφού ίσως πιστεύει πως δεν τον καταλαβαίνετε πια.

3)Ψυχολογικά προβλήματα

Κάποια ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αμέσως σε έναν άνθρωπο, όπως είναι μνήμες χαραγμένες στο υποσυνείδητο, δεν είναι δύσκολο να προκαλούν την άσχημη συμπεριφορά του συζύγου σας κι εσείς να αναρωτιέστε γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Άσχημη συμπεριφορά συζύγου – Πώς να το αντιμετωπίσετε

Οι γυναίκες πολλές φορές κάνουμε λάθος στον τρόπο χειριζόμαστε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Άλλοτε εθελοτυφλούμε από έρωτα και στην πορεία αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε και άλλοτε ανεχόμαστε καταστάσεις περιμένοντας να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά και πάλι κουραζόμαστε. Τι θα ήταν καλό να αναθεωρήσουμε και τι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην συμπεριφορά του ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες και επίπονες καταστάσεις;

Αρχικά, πρέπει να θέσουμε όρια στον εαυτό μας δίνοντας βάση στις αντοχές μας! Να σταματήσουμε να μειώνουμε τον εαυτό μας θεωρώντας πως η άσχημη συμπεριφορά του είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να υποστούμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Φυσικά, σε μία άκρη του μυαλού μας ας έχουμε και την περίπτωση πως ίσως έχουμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης στην άσχημη συμπεριφορά του και να μην κοιτάμε τα πράγματα μονόπλευρα. Οι παρωπίδες σε θέματα που μας απασχολούν δεν βοηθούν ώστε να βρούμε την σωστή λύση! Μελετήστε την κατάσταση από διάφορες οπτικές γωνίες και ίσως δείτε πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ. Μην ξεχνάμε, όμως, πως υπάρχουν και ακραίες άσχημες συμπεριφορές οι οποίες δεν σηκώνουν καμία συζήτηση και καμία σφαιρική σκέψη!

No Comments Yet

Comments are closed