Αρωματικό κοτόπουλο με κρέμα κουρκουμά

Κρεμώδες φιλέτο κοτόπουλου με άρωμα κουρκουμά και ρύζι μπασμάτι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 λευκό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σούπας τριμμένη ρίζα κουρκουμά
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με τη ρίζα κουρκουμά, το πιπέρι και το αλάτι για πέντε λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και πασπάλισέ το με τον κουρκουμά.
  • Κάνε ένα άνοιγμα στο κρεμμύδι που έχεις στο τηγάνι και τοποθέτησε εκεί τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για τέσσερα λεπτά.
  • Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά και ψήσε για άλλα δύο λεπτά, προσθέτοντας αλάτι στα υλικά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύσε τον πάτο του τηγανιού για να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Μετά από ένα λεπτό πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με τον ζωμό και ανακάτεψε καλά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και άφησε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
  • Σέρβιρε με αρωματικό ρύζι και πασπάλισε με τον κόλιανδρο.
No Comments Yet

Comments are closed