Απολυμένοι Συμβασιούχοι: Καταγγέλλουν διαδικασίες 3Κ/2018 και διεκδικούν επαναπρόσληψη

Με κεντρικό σύνθημα «δεν θα περάσουν οι απολύσεις – Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», οι απολυμένοι συμβασιούχοι – «παρατασιούχοι» των δήμων διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους, καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις όπως τις χαρακτηρίζουν της κυβέρνησης με την προκήρυξη 3Κ/2018 και καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα.

Ταυτόχρονα το συντονιστικό των συμβασιούχων ΟΤ διοργανώνει ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 5:00 μμ στο ΕΚΑ (Γ΄Σεπτεμβρίου και Μάρνη) και ζητούν την στήριξη και την συμμετοχή από φορείς, συνδικάτα, αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις συμβασιούχων εργαζομένων σε άλλους κλάδου.

Στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

Όλοι εμείς οι απολυμένοι συμβασιούχοι παρατασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με διαφανείς διαδικασίες. Δουλεύαμε συνεχόμενα σχεδόν τεσσερα χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της κοινωνίας, για καθαρές γειτονιές και ανθρώπινο περιβάλλον.

Η κυβέρνηση, ενώ δεσμευόταν σε όλους τους τόνους ότι “κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του”, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του κλάδου το περασμένο καλοκαίρι, όπου εμείς οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, έφερε νομοθετική ρύθμιση που τελικά ΔΕΝ στόχευε στην μονιμοποίηση όλων εμάς που δώσαμε τον αγώνα όπως υποσχόταν, αλλά στην απόλυση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβασιούχων.

Η προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ και τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους, όταν λιγότεροι από το 10% του συνόλου συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού(TO ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)

Αυτό που κατάφεραν τελικά με την 3Κ/2018 ήταν, στις 31 Μαρτίου του 2018, 10.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων να πεταχτούν στον Καιάδα της Ανεργίας, οι Δήμοι να μείνουν χωρίς προσωπικό και από το “αλαλούμ” των προσωρινών πινάκων, τα απορρίμματα να “πνίξουν” την κοινωνία, τα εργατικά δυστυχήματα-ατυχήματα να αυξάνονται από την εντατικοποίηση της εργασίας και τέλος ως “αναγκαίο κακό” οι υπηρεσίες καθαριότητας να πέσουν βορά στους εργολάβους, με όποιο κόστος που θα επωμιστούν άλλη μια φορά οι ήδη επιβαρυμένοι με φόρους και χαράτσια δημότες.

Οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων δεν καλύπτονται μονο με τις προσλήψεις της 3Κ/2018 και αυτό είναι ολοφάνερο απο τις 50.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2018 μέσω προγράμματος “κοινωφελούς εργασίας”, από τους οποίους πάνω από 30.000 προορίζονται για να καλύψουν ανάγκες των Δήμων και των υπηρεσιών καθαριότητας.

Εκτελώντας τις εντολές Ε.Ε. και των δανειστών η κυβέρνηση αντί να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρίας και εκμετάλλευσης, επιχειρεί να μετατρέψει την μόνιμη και σταθερή εργασία σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ξεμπέρδεψε, αλλά ο αγώνας για αξιοπρεπή και μόνιμη δουλειά όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται και δίνει την μάχη για να συντονιστεί και να κλιμακώσει

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

• Την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων στην εργασία τους

• Μετατροπή όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, σε Αορίστου χρόνου

• Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων

No Comments Yet

Comments are closed