Αποκαλύψεις για το Παλάτι: Όταν ο Χάρι ένιωσε προσβολή από τον Ουίλιαμ

Τριγμούς στο Παλάτι προκαλεί νέο βιβλίο που αποκαλύπτει ενδόμυχα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Νέες αποκαλύψεις αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Χάρι προσβλήθηκε από τη συμπεριφορά, που προσέλαβε ως «σνομπισμό» εκ μέρους του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν εκείνος είχε συμβουλεύσει τον αδερφό του να «πάρει όσο χρόνο χρειάζεται για να γνωρίσει αυτό το κορίτσι», την εποχή που άρχιζε να συναναστρέφεται την Μέγκαν Μάρκλ, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, έχουν δηλώσει πως δεν συμμετείχαν στη συγγραφή «Βρίσκοντας την Αλήθεια»(Finding Freedom), τονίζοντας πως δεν έχουν παραχωρήσει συνέντευξη για τη βιογραφία τους, που παρουσιάζεται από τις εφημερίδες The Times και The Sunday Times.

Το βιβλίο τεκμηριώνει, ανατρέχοντας σε διάφορες πηγές, την εποχή που ο Χάρι και ο Μέγκαν συναντιόντουσαν και ο Ουίλιαμ ήθελε να βεβαιωθεί πως η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε τις ορθές προθέσεις, αναφέρουν σε δημοσίευμα οι The Sunday Times.

«Μην αισθάνεσαι πως πρέπει να βιασθείς», τόνισε ο Γουίλιαμ στον Χάρι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βιβλίο. «Πάρε όσο χρόνο θέλεις για να γνωρίσεις αυτό το κορίτσι».

Οι Sunday Times αναφέρουν πως ο Χάρι προσέλαβε έναν τόνο αλαζονείας στις δύο τελευταίες λέξεις, «αυτό το κορίτσι», και πως ο Χάρι δεν ένιωθε πλέον ότι χρειάζεται να τον φροντίζουν.

«Μόνοι και υπό πίεση»
Σε ένα άλλο απόσπασμα του βιβλίου, αποκαλύπτεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, «μόνοι» και «υπό πίεση», προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘ προτού αποστασιοποιηθούν από τη βρετανική μοναρχία τον Ιανουάριο.

Στο βιβλίο, που το περιεχόμενό του είναι μάλλον ευνοϊκό για το ζευγάρι, οι δύο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι ο 35χρονος πρίγκιπας Χάρι υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση να αποχωρήσει από τη βασιλική οικογένεια, όταν πολλές λαϊκές εφημερίδες είχαν στραφεί ενάντια στη σύζυγό του, την 38χρονη Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Οι συγγραφείς ευελπιστούν πως το βιβλίο τους θα «διορθώσει» την αφήγηση που είχε πλαστεί γύρω από το γεγονός αυτό και επανέρχονται στην «συναισθηματική κόπωση» του ζεύγους, που πλέον ζει στο Λος Άντζελες με τον γιο τους Άρτσι, περιγράφοντας πως μέσα στο βασιλικό παλάτι καθένας από αυτούς ήταν «μόνος» και «υπό πίεση».

«Δεν μπορούσαν στο παλάτι να βασίζονται παρά μόνο σε μια μικρή χούφτα ανθρώπων. Έξω από αυτόν τον μικρό πυρήνα, καμία πληροφορία δεν ήταν ασφαλής», τονίζουν οι συγγραφείς, σύμφωνα με τους οποίους ενορχηστρώθηκαν πολλές διαρροές στον Τύπο από μέλη του προσωπικού, τα οποία πολλοί στενοί φίλοι του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ δεν δίστασαν να αποκαλέσουν «οχιές».

Στο βιβλίο τους, οι Σκόμπι και Ντουράντ ισχυρίζονται ότι ο πρίγκιπας Χάρι έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και στον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, για να τους ενημερώσει σχετικά με τη βούλησή του να αποποιηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και να περνά περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό. «Φοβούμενος διαρροή από κάποιο μέλος του προσωπικού», δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, προτιμώντας να το συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

«Παρά τις πολλές υπενθυμίσεις στις υπηρεσίες του πατέρα του», που είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση μιας επίσημης συνάντησης με τη βασίλισσα στις αρχές Ιανουαρίου, αυτή δεν προγραμματίστηκε οδηγώντας τελικά στην αιφνίδια ανακοίνωση της 8ης Ιανουαρίου, η οποία είχε επικριθεί πολύ από τον βρετανικό Τύπο, ιδίως επειδή το ζευγάρι δεν είχε προειδοποιήσει τη βασίλισσα.

No Comments Yet

Comments are closed