Οι απειλές και τα δάκρυα του δικαστή που καλείται να αθωώσει τον ΠΑΟΚ

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

 

Στα χέρια ενός ανώτερου δικαστή που έβαλε τα κλάματα  ενώπιον δεκάδων ανθρώπων, την ώρα που αποκάλυπτε ότι απειλείται η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του, βρίσκεται η τύχη της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Το όνομα του είναι Δημήτρης Σκουρτέρης και είναι ο  πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Εκεί που προσέφυγε ο ΠΑΟΚ ζητώντας την δικαίωση του.

Όπως είναι γνωστό από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί και της επιβλήθηκαν και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για το ρολό χαρτί που χτύπησε τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία και στοίχισε την μη τέλεση του ντέρμπι της Τούμπας.

Η απόφαση γκρέμισε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή της βαθμολογίας και ψαλίδισε τις πιθανότητες του να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα έφερε τον κόσμο στα κάγκελα και τον Ιβάν Σαββίδη να δέχεται εισηγήσεις για «πόλεμο μέχρις εσχάτων» με στόχο την απόλυτη δικαίωση. Ο δρόμος όμως της ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης περνάει υποχρεωτικά από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Εκεί που πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Σκουρτέρης.

Σε ημερίδα της Ένωσης Δικαστικών στις Σπέτσες, ο ανώτατος δικαστικός αποκάλυψε από το βήμα της εκδήλωσης ότι δέχεται απειλές ο ίδιος και η οικογένεια του χωρίς να κρύψει τα δάκρυα του. Ήταν μια ανθρώπινη στιγμή αλλά και μια απόδειξη ότι ο κ. Σκουρτέρης ζει κάτω από το καθεστώς του φόβου. Από την μία η ακεραιότητα του δικαστή που πρέπει να ασκήσει πάση θυσία και με κάθε κόστος το λειτούργημα του κι από την άλλη η ανθρώπινη φύση και η βαθιά ανησυχία για την οικογένεια του.

Τώρα καλείται να εκδικάσει την έφεση του ΠΑΟΚ. Η λυδία λίθος της δικαίωσης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ  εντοπίζεται σε ένα σημείο: το ντέρμπι δεν διεκόπη επειδή δεν άρχισε ποτέ. Άρα η τιμωρία του ΠΑΟΚ που βασίστηκε σε διακοπή είναι άκυρη και πρέπει να εκπέσει στην δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης. Τόσο απλά.

Όπως πολύ απλά είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν τρομακτικές πιέσεις για να μείνει η τιμωρία. Άρα είναι στο χέρι του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη να κάνει το καθήκον του κόντρα σε όσα είχε καταγγείλει στο παρελθόν. Η απόφαση του μπορεί να ή να βάλει τον ΠΑΟΚ εκ νέου σε τροχιά τίτλου ή να ξεσηκώσει νέο κύμα αντιδράσεων.

No Comments Yet

Comments are closed