Η απαίτηση των φιλάθλων της Μακεδονίας: έδρα της εθνικής η Θεσσαλονίκη!

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

 

Φέρτε την εθνική ομάδα στο Καυταντζόγλειο! Είναι απαίτηση της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας. Αποκλεισμένη εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, παίρνοντας μόνο τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι εξουσίας της Αθήνας, ζητάει το αυτονόητο. Να επιστρέψει στο κάδρο και οι Βορειοελλαδίτες φίλαθλοι να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εθνική ομάδα από κοντά.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά τον αποκλεισμό της εθνικής από το Μουντιάλ της Ρωσίας και την σκέψη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ η έδρα της εθνικής να αλλάξει. Να φύγει από το στάδιο Καραϊσκάκη- για το οποίο πλήρωνε αδρό τίμημα δίκην ενοικίου στον Ολυμπιακό- και να πάει είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

Μπροστά στην προοπτική, οι καρεκλοκένταυροι της Αθήνας στύλωσαν τα πόδια και το άσχημο είναι ότι υπήρξαν και παράγοντες της Θεσσαλονίκης που λειτούργησαν ως Δούρειοι Ίπποι. Αντί να σταθούν δίπλα στο αυτονόητο, η έδρα της εθνικής να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, προτίμησαν να ρίξουν νερό στο μύλο της Αθήνας εκστομίζοντας αρλούμπες! Όπως για παράδειγμα ότι το Καυταντζόγλειο στάδιο δεν είναι «ποδοσφαιρικό» γήπεδο!!!

Από την άλλη υπάρχει και μια κλειστή κάστα διεθνών ποδοσφαιριστών που για δικούς τους λόγους προτιμούν την Αθήνα και το στάδιο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού. Από κοντά και μια χούφτα αθηναίοι παράγοντες που σιγοντάρουν… Το ερώτημα είναι αν καταφέρουν να περάσουν την θέση τους και να στερήσουν άλλη μια φορά το δικαίωμα των φιλάθλων της Βορείου Ελλάδος να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια της εθνικής.

Αν υπάρχει μια ελπίδα καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του νέου προέδρου της ΕΠΟ. Ο Θεσσαλονικιός Βαγγέλης Γραμμένος γνωρίζει τι χρειάζεται η πόλη και η Μακεδονία, αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος και θέλει να προσφέρει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μια αθλητική ανάσα. Μια διέξοδο.

Γιατί όταν στην Αθήνα βλέπουν μεγάλα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους, όπως για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα, στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει βαρύ σκοτάδι. Η παρουσία της εθνικής θα προσθέσει μια αχτίδα φωτός. Αρκεί η αρχική σκέψη να γίνει τελική απόφαση, να καμφθούν οι αντιρρήσεις και η Θεσσαλονίκη να πάρει αυτό που της αξίζει και δικαιούται! Με το σπαθί της!

No Comments Yet

Comments are closed