Αντ. Σαουλίδης: «Η προστασία των προσφύγων πρέπει να αποτελεί παγκόσμια – και κοινή – ευθύνη»

Επίσκεψη στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο στην περιοχή της Τούμπας, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 με συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΑΡΣΙΣ και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνη Σαουλίδης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη για τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων αλλά και για τις ανάγκες του κέντρου, ξεναγήθηκε στους χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες αιτούντες ασύλου, οι οποίοι διαμένουν την περίοδο αυτή στο «Φιλοξενείο Οικογενειών».

«Η παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια ιστορία προσφυγιάς, συνεχών μετακινήσεων, ξεριζωμών και μιας νέας αρχής», τόνισε σε δήλωσή του αμέσως μετά την επίσκεψή του ο κ. Σαουλίδης.

Όπως είπε στις μέρες μας που τα προσφυγικά κύματα έχουν αυξηθεί λόγω της περιφερειακής αστάθειας, των πολεμικών συρράξεων, της πείνας και της δυστυχίας έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. «Ένα παραπάνω όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε προοδευτικοί και δημοκράτες, όσοι γνωρίζουμε από τους παππούδες μας από προσφυγιά. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η προστασία των προσφύγων πρέπει να αποτελεί παγκόσμια – και κοινή – ευθύνη. Το χρέος μας τριπλό και σαφώς σχηματοποιημένο. Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες εξασφαλίζοντάς τους τροφή, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά αξιοπρεπή διαβίωση. Να περιορίσουμε τη γενεσιουργό αιτία των προσφυγικών ροών και τέλος να καταφέρουμε να διαχειριστούμε αυτό το σημαντικό και μεγάλο ζήτημα με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής για όλους», δήλωσε ο κ. Σαουλίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για υλοποίηση πιο αποτελεσματικών δημόσιων πολιτικών και καλύτερη διαχείριση των πόρων τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για την Ελλάδα, χώρα που δέχεται πολλές προσφυγικές ροές και πιέσεις, αυτό που πρέπει συλλογικά να αποφασίσουμε είναι η υλοποίηση πιο αποτελεσματικών δημόσιων πολιτικών, καλύτερη διαχείριση των πόρων και η διεκδίκηση χείρας βοηθείας από τους συμμάχους και εταίρους».

No Comments Yet

Comments are closed