Άνοιξε η αυλαία για το πρώτο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020

«Νύχτα μαγικιά» ήταν η χθεσινή στο θέατρο «Τσούκες» στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που για πρώτη φορά φέτος η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου διοργανώνει στην καρδιά του καλοκαιριού, μετατρέποντας το «Πολιτιστικό Φθινόπωρο» σε «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», άνοιξε κάτω από έναν έναστρο ουρανό. Το κοινό απόλαυσε την μαγευτική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, με πλήρη τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον Covid-19.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ο Βασίλης Λέκκας και η Σοφία Παπάζογλου ταξίδεψαν μουσικά το κοινό με σπουδαία ποιητικά έργα που μελοποίησε ο κορυφαίος μουσικός μας.

Σπουδαία στιγμή για την μουσική βραδιά ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, και τραγούδησε μαζί με τον Βασίλη Λέκκα και τη Σοφία Παπάζογλου ποιήματα που μελοποίησε ο πατέρας της.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, καλωσόρισε το κοινό επισημαίνοντας ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω του Covid-19, ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αγαπημένους καλλιτέχνες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Φέτος λίγο διαφορετικά λόγω του Covid-19 διοργανώνουμε συναυλίες στο Δήμο μας με καταξιωμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες. Οι δημότες μας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχα μουσικά αφιερώματα. Μετά την μαγευτική νύχτα με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζουμε στις 16 Αυγούστου με το Θέατρο Σκιών και τον Αγάθωνα και στις 2 Σεπτεμβρίου με την Γλυκερία», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Τα τραγούδια της συναυλίας στο αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μ. Θεοδωράκης» ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας και η Σοφία Παπάζογλου.

Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς

Μουσικοί:

Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, κορυφαίος

Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι

Δημήτρης Ανδρεάδης, πιάνο

Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά

Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα

Αρτέμης Σαμαράς, βιολί, βιόλα

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Μιχάλης Αλεξάκης, ηχοληψία

Σάκης Καρασαρίνης, ηχοληψία

Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καλλιτεχνικός διευθυντής

Sophie Hayes, υπεύθυνη παραγωγής.

Τα επόμενα ραντεβού στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020»

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» συνεχίζεται στις 16 Αυγούστου 2020 με συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείου Πενταλόφου.

No Comments Yet

Comments are closed