Ανδρουλάκης: Ο δεύτερος γύρος δεν επιβάλλεται από εμένα, αλλά από το 60% των πολιτών που μας τίμησαν

«Τον δεύτερο γύρο δεν τον επιβάλλω εγώ, τον επιβάλλει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Τον επιβάλλει το 60% των ανθρώπων που ήρθαν, μας τίμησαν και ζήτησαν πολιτική αλλαγή». Έτσι απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα σενάρια περί πιέσεων που δέχθηκε για να μη γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Κεντροαριστερά. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Άρη Τόλιο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης επισήμανε το αυτονόητο. Ότι «εάν το αποτέλεσμα ήταν κοντά στο 50%, προφανέστατα δεν θα κάναμε δεύτερο γύρο. Το αποτέλεσμα είναι στο 40%, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το 60% των προοδευτικών πολιτών που ήρθαν και ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό».

Τόνισε μάλιστα ότι δεν ήταν θέμα πιέσεων, απλά έγιναν εισηγήσεις όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα,

«Εμφανίζεται ότι εγώ επιβάλλω το δεύτερο γύρο. Το δεύτερο γύρο τον επιβάλλει η λαϊκή ετυμηγορία. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποδείξει ότι θέλει το σεβασμό στους θεσμούς και τη δημοκρατία. Και το πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι ακέραιο». 

Ερωτώμενος για τη μάχη που θα δώσει την Κυριακή αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα για την παράταξη: «Πρέπει να ενωθεί, να ανανεωθεί και να ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια. Δεν μας αξίζει η σημερινή εκλογική επιρροή. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ριζοσπαστική πολιτική ανανέωση, ήθους, κουλτούρας, αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας, ευθύβολο πολιτικό λόγο. Θεωρώ ότι αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε φέρνοντας στον προσκήνιο ανθρώπους που έχουν την επάρκεια να συγχρονίσουν και την παράταξη και την πατρίδα μας με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια έρημος χαμένων ευκαιριών». 

No Comments Yet

Comments are closed