Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και funds ζητά το ΕΒΕΘ

 

Την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και προς διαχειριστές χρηματοοικονομικών απαιτήσεων (funds) ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Την επιστολή υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Το ΕΒΕΘ επικροτεί αναφανδόν την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναστολή καταβολής δόσεων, προς εξυπηρέτηση οφειλών που προέρχονται από δάνεια προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Χρειάζεται όμως μια απαραίτητη διευκρίνιση. Η αναστολή αυτή, πρέπει να καλύπτει και τις δανειακές υποχρεώσεις προς τους διαχειριστές χρηματοοικονομικών απαιτήσεων (funds), γιατί -όπως είναι γνωστό- πολλά δάνεια έχουν εξαγοραστεί/μεταβιβαστεί από τα τραπεζικά ιδρύματα προς τις εταιρείες διαχείρισης αυτών των κεφαλαίων.

Με την προσθήκη αυτής της διάταξης, θα καταστεί λυσιτελέστερη η κυβερνητική απόφαση για την στήριξη των επιχειρήσεων, που εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ή/και αντιμετωπίζουν κάθετη πτώση των πωλήσεών τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση”.

No Comments Yet

Comments are closed