Ανάκληση καλλυντικών από τον ΕΟΦ

Στην ανάκληση καλλυντικών λόγω ανίχνευσης ουσιών που δεν αναγράφονται στην επισήμανση της συσκευασίας προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα, καλλυντικά προϊόντα της εταιρίας LOVIE COSMETICS (Κραγιόν Lovie Lip Booster, Collagen Microsheres VIT. E & Aloe Vera, Paraben Free,( No14,52,255). (αρ. παρτ. 15911). , ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η εταιρία  SEVENTEEN (HELLENICA S.A) (NATURAL VELVET Long lasting matte foundation SPF 20 CAFÉ AU LAIT No 90 (αρ. παρτ.: 1704712434), όπου ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Phenoxyethanol, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες LOVIE COSMETICS ATHENS και HELLENICA S.A. οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει τη διάθεση των εν λόγω παρτίδων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων προκειμένου να τις αποσύρουν. Οπως ορίζει η απόφαση του ΕΟΦ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

No Comments Yet

Comments are closed