Η ανακοίνωση της ΕΡΤ-3 για την εκπομπή «Ανοικτές Υποθέσεις»

Ανακοίνωση για την προβολή της εκπομπής «Ανοικτές Υποθέσεις» εξέδωσε η ΕΡΤ-3 σημειώνοντας πως ουδέποτε μπήκε θέμα «κοψίματος» και πως απλώς δόθηκε παράταση στην έναρξη της ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Αναφέρει μάλιστα πως το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ-3 έχει μπει στο στόχαστρο ορισμένων που θέλουν να πλήξουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ-3:

«Το  τελευταίο διάστημα  η ΕΡΤ3 έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων κύκλων, οι οποίοι με ανακοινώσεις και ψευδή δημοσιεύματα επιχειρούν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με συστηματικό τρόπο  αναπαράγουν ψευδώς την είδηση πως η Διοίκηση της ΕΡΤ3 «έκοψε κατόπιν πιέσεων εκπομπή δημοσιογράφου», ενώ τα fake news εμπλουτίζονται με τίτλους που κάνουν λόγο για «Μαύρες σελίδες στην ενημέρωση».

Πράγματι, τις ημέρες αυτές γράφονται «Μαύρες σελίδες για την ενημέρωση», καθώς δεν τηρούνται βασικοί κανόνες δεοντολογίας και διασταύρωσης της είδησης. Διαφορετικά, δημοσιογράφοι και μη θα είχαν ενημερωθεί ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα «κοψίματος»  εκπομπής της ΕΡΤ3, αλλά αντίθετα δόθηκε παράταση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της αναφερόμενης εκπομπής που είχαν καθυστερήσει. Μάλιστα η προβολή των τριών επεισοδίων έχει προγραμματιστεί  στις 12/7, 19/7 και 26/7.

Την ίδια στιγμή και σε απόλυτο συγχρονισμό με τα ψευδή δημοσιεύματα πληθαίνουν οι προσωπικές επιθέσεις και οι απειλές σε δημοσιογράφους και στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ3 από γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους και την παρακώληση άσκησης του έργου τους.

Καλούμε τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να συγκροτήσουν ένα ευρύτατο μέτωπο απέναντι στην προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και όπως με ιδιαίτερη ευαισθησία έχουν πράξει στο παρελθόν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των συναδέλφων να καθορίζουν το περιεχόμενο του δημοσιογραφικού έργου με αποκλειστικό γνώμονα τη δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης».

 

 

No Comments Yet

Comments are closed